Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan’ın da katıldığı Fener Alayı’nda, çocuklardan gençlere, kadınlardan yaşlılara her yaştan vatandaş Edirne sokaklarını kırmızı beyaza bürüdü. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yılında birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Fener Alayı boyunca Edirne sokaklarında Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi ön plana çıkarken, vatandaşların yoğun katılımı dikkat çekti. Meşalelerin aydınlattığı yürüyüşte, Büyük Zafer’in coşkusu gece boyunca yaşandı.
“TEK YÜREK OLDUK”
Fener Alayı sonrası değerlendirmede bulunan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu Edirnelilerle birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Başkan Gencan, “Zafer Bayramımızın coşkusunu Fener Alayı’mızda hemşehrilerimizle birlikte yaşadık. Ellerimizde bayraklarımız, yüreğimizde Cumhuriyet sevgisiyle Edirne sokaklarını hep birlikte aydınlattık. Çocuklarımızdan gençlerimize, her yaştan hemşehrimizle Büyük Zafer’in 104. yılında tek yürek olduk” dedi.
30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en büyük sembollerinden biri olduğunu belirten Gencan, bu büyük zaferin birlik, beraberlik ve bağımsızlık ruhunu gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti.
“ATATÜRK’ÜN BIRAKTIĞI DEĞERLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Cumhuriyetin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine bıraktığı değerlerin her zaman korunacağını vurgulayan Başkan Filiz Gencan, “Cumhuriyetimize, Atatürk’ün bize bıraktığı değerlere ve bu büyük mirasa daima sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Edirne’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Fener Alayı, vatandaşların hep birlikte söylediği marşlar ve ellerinde dalgalandırdıkları Türk bayrakları eşliğinde coşkulu anlara sahne oldu.
Büyük Zafer’in 104. yıl dönümünde Edirne sokaklarında oluşan kırmızı beyaz görüntüler, vatandaşların Cumhuriyet’e ve bağımsızlığa olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Gece boyunca devam eden coşku, 30 Ağustos’un Türk milleti için taşıdığı anlamı bir kez daha ortaya koydu.
Bülent Sarıçiçek







