Günler haftaları haftalar ayları aylar yılları kovalayarak geçiyor zaman.

Hem de anlamadan ve farkına dahi varmadan yaşlanıp gidiyoruz..

Gençler için zamanın geçmesi, senelerin uçak hızı ile ilerlemesi pek önemli değil ama bizim gibi tevellüdü eskimiş kişiler için çok önemli çünkü sona yaklaşımın hızlanması hoş değil.

Yaşamak güzel tabiî ki

Ne demişler; “nal ile mıhın arasında ol ama yaşa”

Dünyada yaşamanın ne kadar önemli ve arzu edilen bir süreç olduğunu anlatması bakımından çok önemli bir söylem.

Ama takdiri ilahi ne ise o tecelli ediyor ve insanlarda kaderine boyun eğmek zorunda kalıyor.

Geçen yıl ki Kırkpınar’ düşünüyorum da, nasıl geçti koca bir yıl ve yenisine eriştik.

Daha dün gibi sanki.

Bırakın geçen yılkini Başkan Gürkan’ın 2014 teki ilk Kırkpınar’ı bile çok uzak gelmiyor.

Üç aylık Belediye Başkanı iken Kırkpınar’ı kucağında bulunmuş bir kişi olarak hiçte yadırgamadan hem de bazı kurallar ortaya koyarak gerçekleştirmişti ve beş yıldır da başarı ile bu görevi ekibi ile birlikte sürdürüyor.

Bu yılda farklı olacağını düşünmüyorum çünkü ekibi bu işi iyi beceriyor ve başarılı oluyor.

Başkan Gürkan’ın Kırkpınar’a kazandırdığı en önemli ivme ve değişiklik bana göre Saray içi gezi alanının aldığı bazı kararlar ile karmakarışıklıktan ve yiyecek kokularından arındırması ve halkın nezih bir ortamda gezmesini sağlamasıdır.

Köftecisi sucukçusu dönercisi belirlenen yerlerde hizmet vererek sade ve temiz bir ortamın oluşmasına vesile oldular.

Bu yıl Valilik, Askeriye ve Belediyenin uyumlu işbirliği ile gerçekleşen seyyar köprü de Saray içine giriş çıkışlarda yaşanan, izdihamı ortadan kaldıracak.

658.Kırkpınar’ın açılışı Pazartesi günü gerçekleşti.

Her zaman olduğu gibi Vali, Belediye Başkanı ve Kırkpınar ağasının yanı sıra protokole dâhil zevatın katılımı ile Belediye önünden başlayan yürüyüş ile Atatürk anıtına zevat burada gerçekleşen törene katıldı.

Vali, Belediye Başkanı ve Kırkpınar ağası birer konuşma yaparak açılışı gerçekleştirdiler.

Birer cümle ile nelere değindiklerini söylemek gerekirse; 658. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, “11 sene önce Edirne’ye geldiğimde demiştim ki; ağalığı hakkıyla, onuruyla, şerefiyle yapan birisi olursa benden alır. Bu sözümü tutum, bundan sonra da devam edeceğim.” Derken bu yıl 6.kez ev sahipliği yapacak olan Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Vatanı ve milleti için, ezanı için, bayrağı için gözünü kırpmadan şahadet mertebesine ulaşan bütün Türk evlatları gibi bu dualı çayıra çıkan pehlivanlarımız da cazgırların duasından, salâvatından sonra güreşe başlamaktadır.” Sözleri ile Kırkpınar’a güreşçi katılımının rekor düzeyinde olacağını belirtti.

Vali Ekrem Canalp ta ilk kez Vali olarak katıldığı Kırkpınar için; ““Bu sadece Edirne'nin bir geleneği değil, Türk milletinin bir geleneği değil, insanlığın ortak mirasının da en köklü olanlarından bir tanesi. Biz Edirneliler olarak aynı zamanda Türkiye'nin değil, dünyanın da, insanlığın da en köklü geleneklerinden birisine ev sahipliği yapıyoruz.” Sözleri ile Kırkpınar’ın önemine vurgu yaptı.

Kırkpınar Güreşleri her zaman olduğu gibi Cuma günü saat 9.00 da küçük boyların güreşleri ile başlayacak ve Belediye Başkanın tahmin ettiği sayı olan 2500 pehlivanın kıyasıya mücadelesi de başlamış olacak.

Edirne bu Kırkpınar’da önemli sayıda konuğu misafir edecek çünkü otellerde ve pansiyonlarda haftalar hatta aylar öncesinden yer almadı.

Dilerim daha önceki yazılarımda vurguladığım gibi iyi bir ev sahipliği yaparak Edirne’mize gelen ve Ekonomik anlamda katkı sağlayan konukların rahat ve huzurlu bir Kırkpınar haftası yaşamasını sağlamış oluruz.

Hiç Kimse bu Kırkpınar’da Edirne’mizin tanıtımı için görevli olduğunu ve ona göre hareket etmesi gerektiğini unutmasın lütfen..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.