Edirne Belediyesinin bu yıl 7’incisini düzenlendiği ve 11-20 Ekim 2019 tarihlerinde Öztaş Global Garden’da gerçekleştirilen Edirne Kitap Fuarı 11 Ekim tarihinde yapılan ve Edirne Vali Vekili Yusuf Güler, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Onur Konuğu Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılımı ile gerçekleşen açılış töreni ile kapılarını açmıştı.

Açılışta ve daha sonra uğradığım Fuar bana göre kadı kızında da olabilecek kusurlar dışında olumlu bir şekilde gerçekleşti.

Umuyorum ki;hiçbir yazar bu konuda olumsuz bir kelam edemez hatta etmemeli.

Rahat bir ortamda kitaplarını sattılar ekonomik anlamda kazanç elde ettiler,Belediyenin her türlü imkanları ve kendilerine verdiği değer ile rahat bir ortamda okuyucuları ile buluşma imkanına kavuştular.

Kitap Fuarının bulunduğu mekanda kendilerine ilgi ve alaka çoktu.

Yiyecek içecek konusunda en ufak bir olumsuz durum söz konusu olmadığı gibi geceleri de Edirne'nin tek beş yıldızlı Oteli olan Margi Otelde konaklama imkanına sahip oldular.

Söyleşiye gelip geri dönenlere de gereken ilginin en üst düzeyi gösterilerek giderken de hak ettikleri ödeneği alarak memnuniyetle ayrıldılar.

Bazı okurlarımın ve tanıdıklarım haklılar sitemli sorular sormakta.

Çünkü Sosyal Medya hesabımda yeni çıkan 2.kitabımı Fuarda imzalayacağımı yazmıştım ama olmadı.

Şunu da itiraf etmeliyim ki;ben kitap yazarı değilim ve iki kitabımda köşe yazılarımdan derlediğim içerikte.

Kitabımı okumak isteyenler Belediye Kültür İşleri Müdürlüğünden temin edebilirler.

400 adet kitabım oradaki depoda çünkü.

İnşallah başka sefere diyelim.

Çünkü Allah sağlık verirse bu sene Kültür,Turizm içerikli bir Edirne kitabı yazmak niyet ve kararlılığındayım.

Kitap Fuarının en önemli sorun ve eksikliği mekan sorunu.

Her yıl emanet mekanlarda zorluklar içinde hatta fazla paralar ödeyerek tesis edilen ortamlarda Fuar gerçekleştirme döneminin sona ermesi ve bir donanımlı Kültür Merkezine kavuşmanın zamanı geldi sanırım.

Bakın 7.Kitap Fuarı açılışında Belediye Başkanı Gürkan bu konuda neler söyledi;""Bu yıl yer darlığı nedeniyle 70’in üzerinde başvuru yapan yayın evlerinden sadece 48 tanesini fuara alabildik. İsterdik ki tümüne yer açabilelim. Kısa bir süre içerisinde hem kitap fuarını hem de diğer fuarları yapabileceğimiz Edirne Fuar Merkezini umuyorum ki kentimize kazandıracağım. ETSO, Valilik ve diğer yerel dinamikler ile bunu mutlaka Edirne’ye kazandırma kararlılığında ve azmindeyiz. Bu olduğunda 48 değil, 78, 98, 108 yayın evi; inanıyorum ki Edirne gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve ideallerinin peşinden koşan bir kentin çağdaş insanlarına yayınlarını tanıtmak için mutlaka Edirne’ye geleceklerdir”"

Dileğimiz bunun gerçek olması....

8.Kitap Fuarına erişebilmek dilek ve temennisi ile...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.