Her yıl 8 Martta kutladığımız Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşit ,yasal haklarının kazanıldığının başlangıç tarihi olarak biliniyor.

Kadınlarımız bu günde politik, ekonomik, sosyal ve erkeklerle eşit haklarının kazanılması için bir araya geliyor.

Kadınlar Günü dışında günümüzde kadınların etkinlikleri toplum arasındaki güçleri her geçen gün daha belirgin hale geliyor.

Ülkemizde ve dünyada kadınlara yapılan haksız uygulanalar ,kadın haklarının engellenmesi konusunda kadınlarımız bu haklarını elde etmek için meydanlara çıkıyor.

Ülkemizde de günden güne artan yasal kadın eylemleri, emekçi kadınlarımız tarafından kamuoyunun dikkatine sunulmaktadır.

Günümüz çağdaş dünyasında kadınlarımızın hak ettiği eşit haklara kavuştukları söylenemez.

Günümüzde de kadına yönelik şiddet,saldırı,cinsel taciz devam ediyor.

Yasalarda kadın erkek eşitliği açıkça belli olmasına karşın bu yasa yeterince uygulanmamaktadır.

Halkımızın feodal yapısından kaynaklanan, kadının erkeklerle eşit düzeyde olmadığı anlayışı ülkemizin bazı yörelerinde de devam etmektedir.

Ailede kadının yokluğu ve değeri en çok eşleri tarafından rahmetli olduğu zaman daha iyi anlaşılmaktadır.

Bu acıyı yaşayan eşini kaybeden bir erkek olarak ben de yaşıyorum. Kadınların toplumun çimentosu olduğu,onlar olmadığı zaman yaşamın ne denli zorlaştığı onların yokluğunda daha iyi anlaşılıyor.

Kadınlarımız toplumun , ailedeki dirlik ve düzenin olmazsa olmazıdır.

Kadınlarımız varlığımızın en önemli unsuru olarak böyle her yıl yapılan göstermelik törenlerle değil yılın her gün önemi ve değeri bilinmelidir.

Kadınsız yaşam bir kanadı kırık kuş gibidir.

1909 yılında New York’ta Kadınlar Günü düzenlenmesinin ardından bazı Alman delegelerinin özel bir Kadınlar Günü düzenlemesi fikrini önermesi sonucu tüm dünyada tartışılır hale geldi.

Kadınların 1917 yılındaki Sovyet Devrimi nedeniyle oy hakkı kazanmasıyla ulusal bayram günü olarak kabul edildi.

Birleşmiş Milletler 1977 yılında bu günü kutlamaya başladı.

Bazı ülkelerde sadece kadınlar için tatil olarak kabul edilmiştir.

Haklarını elde etmek için yılmadan mücadele eden,kendi haklarının ancak kadınların çabası ile elde edileceğine inanan Emekçi Kadınlarımızın bu mutlu gününü kutlar ,

mücadelelerinde başarılı olmalarını dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.