Edirne sokaklarına baktığınızda yerli halktan çok komşu ülkelerden gelen günübirlik turistleri görüyorsunuz.

Bu kentimiz ekonomisinin sıkıntısını  kısmen de olsa  gidermek  için çok yararlı oluyor.

Esnaflarımız bundan en çok yararlanan kesim.Başka illerde esnaflar  büyük geçim sıkıntısı çekerken Edirne’de komşuların katkısı ile böyle bir sorun daha alt seviyede seyrediyor.Bunu esnaflarımız çok iyi değerlendirmeli.Bunu fırsat bilip çok kazanç peşinde koşup müşterilerini kazıklamak isteyenlere fırsat verilmemeli.

Bunun için de belediye ekiplerince sık sık denetim yapılmalı.Bu arada gelen komşuları fırsat bilip daha önceki yıllarda olduğu gibi, yerli müşteriye önem vermeyen esnaflar olduğu konusunda yakınmalar var.Bunun zararını daha önceki yıllarda gördük.Bunun tekrarlanması esnaflarımız açısından da iyi sonuç veremez.Yerli müşteri her zaman veli nimet olarak görülmeli.

-----------------

TUVALET SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNMALI

Her gün binlerce turistin geldiği Edirne’de gelen misafirler için en önemli ihtiyaç olan tuvalet sorununa belediyenin acil olarak çözüm bulması gerekir.

Kentimizdeki tuvaletler bu ihtiyacı karşılamıyor.Bazı tuvalet işleticileri  akşam olduğunda  tuvaletleri kapatıyor.Edirne’ye günün her saatinda turist gelebileceği dikkate alınıp tuvaletlerin gece de açık olması gerekir.Turistlerin yoğun olduğu yerlerde gerekirse seyyar tuvaletler kurulmalı.Bu  sağlanmadığı için şehrimize gelen turistler ya tuvaleti olan işyerlerinde , ya da tenha yerlerde bu ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalıyor.

Bu konuda yakınmalar var.Belediye tuvaletleri eski tıp.oturulacak yeri olmadan yapıldığı için yaşlı olan vatandaşlar ihtiyaçlarını görmede zorluk çekiyor.İhtiyaçları anında oturulacak yeri olan modern tuvaletleri olan yerlerde ise  işleticiler  fazla su harcandığını gerekçe gösterip arızalı olduğu söyleniyor.Belediye buna da el atmalı.Oturaklı tuvalet sayısı artırılmalı.Bir turizm kenti olma iddiası olan bir ilde bu imkanlar sağlanmalı.

Bu arada tekrar belirtiyorum.7 yol ağzında araçların park etmesi için yapılan  park yerlerinden turistlerin yararlanması gerektiği halde 22 plakalı, genellikle esnafların ve çevrede evi olanların araçlarının park yeri olarak kullanılıyor.

Uzun süre burada kalan araçlar nedeniyle alışveriş işin gelen turistler araçlarını park edecek bir yer bulamıyor.

Belediye ekipleri bu konuya el atmalı.O park yerleri  kısa sürede aracını park edecek araç sahipleri için yapıldı.

Çevre esnafları bu konudan şikayetçi.Eğer  bu park yerleri ücretli olursa bugün orayı park olarak kullananların  araçlarını park etmediği görülecektir.

----------

FIKRA

TAŞIMAK İÇİN

Bir tımarhaneyi ziyaret için gelen bakanlık görevlisi,İnşaat işlerinde çalışan bir akıl hastası grubunu seyrediyordu.

Bu arada el arabasını tersine çevirip gidip gelen Bir akıl hastası dikkatini çekti.

Ziyaretçi akıl hastasına  bu hareketinin yanlış olduğunu izah ederek,arabayı yüz çevirmesi gerektiğini söyledi.

Akıl hastası bunun üzerine devlet memuruna dikkatli bakarak “Deli miyim ben:

Öyle yapsam bana bütün gün taş taşıtırlar “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.