Tanıtım güzel.
Reklam güzel.
Kakava-Hıdrellez Şenliği için Edirne Belediyesi’nin yaptığı tanıtım çalışmaları semeresini verdi ve onbinlerce insanımız, uzak-yakın demeden koşup Edirne’ye geldiler.
5 Mayıs günü saat 17-18 sıralarında Sarayiçi’nde olmanızı isterdim.
Gerçekten bir ana-baba günüydü. Hani iğne atsan yere düşmez diye bir tanımlama vardır ya... İşte tam da onun gibi bir şey…
Ben o saatlerde Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nden Sarayiçi’ne giriyordum. Giriyordum ama nasıl girecektim? O tarihi daracık köprüde binlerce insan bir nizam intizam olmadan, neredeyse birbirini çiğneyerek karşıya geçmeye çalışıyorlardı.
Öyle bir an oldu ki; Sarayiçi’nden gelenlerle, Sarayiçi’ne gidenler köprünün orta yerinde yumak oldular. Sarayiçi’ne doğru çıkış kapanmıştı.
Allah korusun bir küçük hareket, o noktada onlarca insanın sıkışıp ölmesine neden olabilirdi.
Tarihi köprüyü yarım saate yakın bir zamanda geçebildikten sonra, polis ve zabıta yetkililerini aradım.
Neden sonra polis ve zabıta memurları köprü üzerinde görev alarak akışı sağladılar.
Böyle mi olması gerekirdi?
Onbinlerce insanı Sarayiçi’ne toplayan otorite, burada insanların her türlü emniyetini sağlamak ve kolaylıkları sergilemek zorundadır.
Onbinlerce insan, niçin küçücük bir köprüden giriş-çıkış yapmak zorunda kalsın?
Geçen yılki önerimi buradan bir kez daha tekrarlıyorum:
Tarihi Kanuni Köprüsü’nün hemen yanına bir portatif-mobil köprü yapılmalıdır.
Kendileriyle görüştüğüm DSİ ve askeri yetkililer; “bu iş bizim için 2 saatlik bir iştir” dediler.
O halde bu portatif köprü hiç zaman kaybetmeden hemencecik yapılmalıdır. Çünkü 2 ay sonra önümüzde muhteşem bir Kırkpınar var. Yine onbinlerce insan Edirne’ye-Sarayiçi’ne gelecek. İstiyorum ki, Kakava-Hıdrellez’de yaşanan o düzensiz sıkışıklık Kırkpınar’da yaşanmasın.
Bilmem anlatabildim mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.