Bugüne kadar seçim günü belli olmadığı gerekçesiyle ortada görülmeyen milletvekili aday adayları.seçim tarihinin yetkili ağızlardan açıklanmasından sonra  saha çalışmalarına başlamaları “bu yarışta ben de varım “ demeleri lazım .

Şunun şurasında seçimlere  üç aylık zaman var parlamenterlik meraklıları bu süreyi çok iyi değerlendirmek zorunda.

Halkın aday adaylarına  bu dönemde yönelteceği çok soru olacak.Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi sakın ola “ burası bizim oy depomuz,buranın halkı  bizden başka partiye oy vermez” deme yanılgısına düşmesin.

Sütten ağzı yana halk siyasilerin boş bir türlü gerçekleşmeyen vaatlerine bu seçimde itibar etmeyecek.Özellikle seçtikleri kişilerin parlamentoda  söz sahibi olmadığı bir   yönetim sisteminde halkımız daha seçici olmak zorunda kalacak.

Bunu karşısında parlamenter sisteme dönme iddiasında olan partilerin  de bu konuda kararlarını,yapacaklarını halk en net şekilde anlatmaları,ikna   etmeleri bu sistemde parlamenterlerin halkın taleplerini çözmede  etkili olacağını halkın anlayabileceği şekilde anlatmalı.

Öyle hamasi nutuklarla halkın karşısına çıkıp kandıracağını sananlar yanılacaklardır.İletişim ağının gelişmesi ile halkımız haklarını elde etme bilincine varmada  çok mesafe aldı.

Bunda gençlerimizin büyük etkisi var.Çünkü hakları en çok harcanan , geleceği tehlikeye giren gençlerimiz oluyor.Siyasete soyunanlara en güç soruları gençlerimiz yönetecek. Siyaset meraklılarının bu konuda çok donanımlı olması, görevlerine iyi çalışmalar gerekecek.

Zaman belli oldu milletvekili aday adaylarının  şimdiden  hazırlıklara başlamaları gerekiyor.Öyle onun bunun icazeti,onayı ile parlamento hayali kurma peşinde olanlar  bu kez yanılabilir.Çünkü bunun zararlarını siyasi partiler geçen seçimde  gördü.Şimdi herkesin eşit koşullarda yarışıp ipi göğüsleyen,bu işe layık olanların  göreve gelmesi her partinin ortak dileği. .

Halkımız da öyle  sadece  akıntıya kürek çeken  temsilci istemiyor. Bu düşüncede olanlar hiç boşuna meraklanmasın.Bu düşüncede olanlar sınıfta kalırlar,itibarları da zarar görür.Benden söylemesi.

------------------

FIKRA

YALANIN CEZASI

Temel cinayetten yargılanmak için gözaltına alınır. Komiser hiddetle sorar:

“bana doğruyu söyle adamı sen mi öldürdün?”

“Hayır komiserim bu kesinlikle yalan”

İyice kızar komiser:

“bak bir de yalan söylüyor.Sen yalan söylemenin cezasını biliyor musun?”

“Tabi biliyorum cinayetten daha azdır.Onun için  yalan söylüyorum” der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.