Her ne kadar seçimin gelecek yıl haziran ayında yapılacağı yetkili ağızlardan açıklansa da, siyasette bu konuda verilen sözlerde her an değişiklik olabilir. Bir rahmetli siyasetçimizin  dediği gibi, Her zaman dün dündür, bugün bugündür anlayışı geçerlidir.Bakıyoruz genel seçimde milletvekili  adaylığa soyunacak olanların bazıları kulis faaliyetleri ile  gündeme gelmek istiyorlar.Bazı meraklılar ise açık açık ben bu işte varım diyor ve bu alanda destek arayışındalar.

Aslında seçimin her an gündeme geleceği, bir dönemde halkın karşısına çıkıp siyasete soyunduğunu açıkça göstermeli.Seçimde her zaman olduğu gibi Adaylık konusunda siyasete soyunanların farklı beklentileri olacak.Bazı partiler genel merkezlerin onayına rıza gösterecek.Onlar için  kendi bölgelerinde ortaya çıkmalarına  fazla propagandaya gerek yok. Çevresindeki  genel merkezle etkili  kişiler onların aday olmasını sağlar.Sosyal demokratlar ise her zaman olduğu gibi  genel merkez kararı ve halkın iradesini kısmen de olsa yansıtan delege seçimleri ile  aday belirlemeyi  istiyor ve tartışılıyor.Daha önceki seçimlerde olduğu gibi, genel merkez kanalı ile yapılan tercihler sonrası verilen kararların yanlış olduğu anlaşıldı,  bunun partinin başarısızlığına neden olduğunun örnekleri görüldü.

Özellikle CHP bu seçimlerde başarılı olması için adaylarını belirlemede çok daha dikkatli olması,yoğurdu üfleyerek yemesi gerekiyor.Yapılacak  seçimde parlamenterlerin ön planda olacağı dikkate alınarak bu  göreve  en layık olanı ve partiye oy kazandıracak adayların  belirlenmesi önem kazanıyor.

Bu dikkate alınarak aday adayı olacakların ortaya çıkıp  parlamenterlik için soyunduklarını açıklamaları lazım.Bunlar halkın karşısına çıkıp halkın ilgisini, o göreve layık olup olmadıklarını görmeleri gerekir.Öyle  “ben bu yarışta  varım” anlayışı ile kulis faaliyetleri yapmaları,  seçilebilmek için bazı çevrelere  mesaj vermeleri  halktan onay alamaz.Halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılar siyasi tercihlerinde de önemli bir etken olabilir.

Diğer taraftan,bundan önceki seçimlerde siyasi partilerin blok oy aldıkları yerlerde  bu kez farklı sonuçların gelmesi sürpriz olmamalı.Özellikle ekonomik sıkıntıları en çok hisseden kadınlarımız ve işsizlikten kıvranan gençlerimiz bu seçimde sonuçları etkileyecek kesimler olacaktır.

Ülkemizde iletişlim ağının gelişmesi halkın ülkedeki  siyasi gelişmeler konusunda bilgi sahibi olması , erken veya zamanında yapılacak seçimin sürpriz sonuçlanmasına neden olabilir.Bugün yapılan anketler de inandırıcı olmuyor.Halkımız siyasi tercihini açıklamadan çekiniyor.Onun için anket firmalarının değerlendirmeleri dışında sonuçla karşılaşıldığında şaşırmamak gerekir.Bazı anket kurumlarının ısmarlama anket yaptıklar halkı yanıltmak istedikleri konusunda şüpheler var.Adaylar toplum karşısına çıktığında halkı eğilimi, hangi partinin şanslı olduğunu  belli edecektir.Bu arada siyasilerin meydanda topladıkları kalabalık da  seçimin göstergesi olamaz.Halkın ilgisini sağlamak için zorlayıcı önlemler  kimseyi aldatmamalı.Onun için önümüzdeki günlerdeki siyasi gelişmeler partilerin  siyasi başarısı oranını  belli edecektir.Ülkemizde ve bölgemizde  siyasi hava bugün için  çok sisli havanın   netleşmesi için bir yönden  kuvvetli rüzgar esmesi lazım.Onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Siyaset meraklıları kulisler yerine halkın karşısına çıkarak şanslarını sınamalı. Halkın karşısına çıkmadan seçim kazanma dönemi  bu seçimde ikinci planda kalabileceğini, siyasette   başkalarının gücü ile bir yerlere gelebileceği beklentisinde olanlar  bunu akıllarından çıkarmamalı.

---------------

SALATA YETİŞTİRMEK

Bir kadın hapishanede yatan eşine şöyle bir mektup yazar.”Sevgili kocacığım,

Evimizin bahçesinde salata yetiştirmek istiyorum.

Adam eşine yazdığı cevabi mektubunda:

“Karıcığım,sakın bahçeye dokunma.Çünkü soygun sırasında aldığım paraları bahçeye sakladım”

Bir hafta sonra adam eşinden bir mektup Daha alır.

Kocacığım,ne oldu bilmiyorum;Ama dün  bahçeye birkaç adam geldi ve bahçeyi kazarak delik deşik ettiler"

Kocası mektuba şu cevabı verir.

Salata yetiştirmen için şimdi bahçe hazır ekebilirsin”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.