İlimizde milletvekili adayları belli oldu. Bundan sonra partilerde milletvekili adayı olanlar halkın arasına katılıp seçim gününe kadar yapacakları hizmeti,projelerini ve partilerinin  görüşünü anlatacaklar.Öyle esnaf ziyaretleri ile halkın siyasi  eğilimi belli olmaz.

Bölge halkı çok saygılıdır.Söylemek istediğini politikacı olanların yüzüne söylemez.Keşke söyleseler.

Aslında, bu tür siyasi etkinliklerle  toplumu etkilemek mümkün değil.Özellikle esnaflar kendi konumlarını dikkate alarak siyasi tavrını belli etmez.Hangi parti gelirse gelsin” Başarılar” deyip geçiştirir.Siyasiler bunu kendi lehine bir yaklaşım olarak değerlendirmemeli. Gönül isterdi ki, tüm adaylar  televizyona çıkıp,kendilerini ve yapacaklarını anlatmaları olmalıydı. Bu, halkın temsilcilerini   tanımada en etkili yol olurdu.  Aslında halkın siyasi eğilimi, özellikle Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki tarafı  belli:

CUMHURBAŞKANI  OYU MİLLETVEKİLLERİNDEN  ÇOK ÇIKABİLİR

Milletvekili adaylarının belli olmasından sonra halkın  görüşünü dikkate aldığımızda hem İktidar kanadı hem de muhalefet bloğunda cumhurbaşkanı adayı  oylarının milletvekili adayları oylarından  farklı olabileceği, cumhurbaşkanı adına  kullanılan oyların milletvekili oylarından fazla olabileceği  görüşü  halk arasında yaygın.

Milletvekili adaylarına tepki gösterenler veya cumhurbaşkanı adaylarına onay vermeyenler ile  vekil adayları arasında  farklı sonuçlar oluşabilir.Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde de partililerin tamamını memnun edecek bir aday oluşmuyor.

Bundan önceki seçimlerde de siyasi partiler aynı sıkıntıyı yaşadı.

Öyle olmasına karşın, partisine bağlı kalanlar istemeyerek de olsa yine kendi partisine oy verme gereğini duyarlar.Bu seçimde de öyle sanıyorum  ki,özellikle sosyal demokratlar arasında her zaman var olan  hoşnutsuzluğa rağmen partililerin bir başka partiye  oy vermeye eli varmaz.

Eğer, partide görülen bir eksiklik varsa onun hesaplaşmasını seçim sonrasına bırakır. Nitekim böyle bir beklentinin olduğu görülüyor.

Seçimin hayati önemi olduğunu dikkate alan partililer haksızlıkları sineye çekip partilerine sahip çıkama eğilimindeler.Bu parti içinde “ben istediğimi yaparım” alışkanlığında olanları yanıltmasın.Özellikle CHP’de mahalli seçim öncesi parti içi  hesaplaşma olacak.Parti örgütlerinin eksikliği, parti  yönetimi  güveninin  artması  yöneticilerin dış etkenlerden etkilenmemesi gündeme gelecek.Seçim öncesi bu hesaplaşma ertelenmiş görülüyor.Bu olmazsa  CHP’nin  topluma saygınlığı,

güvenirliği zedelenir.

Bu arada partisi ile ilişkisi olmayıp şimdi ahkam kesenlere sormak gerek.

Sen partine sahip çıkmaz kafana göre siyaset yaparsan bugün olanlardan yakınmaya hakkın olamaz. Hani bir özdeyiş vardır “Koyunun bulunmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi denir” Bugün hariçten gazel okuyup eleştiren,başka partilere oy vereceğim tehdidi yapanlar   oy vermeden  önce bir kez daha düşünmeleri gerekir.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.