Belediye başkan adayı henüz açıklanmayan Edirne, CHP’de adaylık  konusunda  her partili kendine göre  farklı senaryo  yazıyor.

Mevcut belediye başkanı Recep  Gürkan  ile devamını  isteyenlerin  yanında CHP genel başkanında ve parti üst yönetimlerde yapılan değişiklik gibi mahalli yönetimlerde de yapılacak değişikliklerin yararlı olacağı görüşünde olan partililer çoğunlukta.

CHP Genel Başkanı Özgül  Özer  seçimi kazanınca partiye  canlılık  dinamizm geldi.

Küskünler yeniden partiye katıldı.Ayrıca parti meclisi ve MYK’da köklü değişiklik yapıldı. Bu değişimin  belediye başkanlarına ve belediye  ve il genel meclis üyeleri arasında da uygulanması partililer arasında genel kanı.

Bu görevler kimsenin babasının malı değil.Herkes zamanı geldiğinde  görevi, bırakmasını bilmeli.Ne yazık ki ülkemizde bu anlayış yeterince  yaygın değil.ABD başkanları iki dönem sonrası görevi bırakıyor.

Bizde ise  yönetimde olanlar türlü  ayak oyunlarıyla görevi sürdürme yollarını  buluyor.Maalesef bunda da başarılı oluyorlar.Gerek siyasette gerekse meslek kuruluş temsilcileri  koltuklarını  kimseye emanet etmiyor. Bu durum  o görevde  başarı değil  başarısızlık getiriyor.

Bu görevler  bir bayrak yarışıdır. Kimse bulunmaz Bursa kumaşı değildir.

İki ve daha çok  dönem görev yapıp  tekrar o göreve talip olmak isteyenlere halk itibar etmemeli.Özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP bu değişim her  alanda başlatmalı.Parti üst yönetiminde başlayan  gençleşme, yenileşme  CHP’yi  daha da güçlendirecektir.

Buna Muhtarları da dahil edelim. İl merkezinde muhtarlık görevi işyerlerinde değil  muhtarlık binalarında yapılmalı.Halk ihtiyacı halinde muhtarların işyerine gitmek zorunda değildir.Gedikli muhtarlık görevi son bulup gençlere ve kadınlara  fırsat verilmeli.

---------------  

KISSADAN HİSSE

YAŞLILIĞIN BAŞKA NEDENLERİ DE VARMIŞ

Genç bir bayan önünden geçmekte olduğu evi balkonunda  sallanan koltuğuna gömülmüş yaşlı adamı gördüğünde onu selamlamadan geçmek istemedi.

Ayaküstü selamlaşmanın ardından genç bayan,  yaşlı adamla biraz sohbet etmek istedi.

“Ne kadar mutlu ve huzurlu bir ifade var yüzünüzde” dedi.”Söyler misiniz lütfen böylesi bir uzun ömrü neye borçlusunuz?”

Koltuktaki yaşlı adam gülümsedi:

“ Günde üç paket sigara, her hafta bir kasa viski içerim.”dedi.

“Etin kırmızısını ve yağlısını yerim, spor da yapmadım yürüyüş  de yapmam.”

Genç bayan şaşırdı:

“Ne kadar ilginç” dedi.”kaç yaşındasınız”

Oturan adam kısaca yanıtladı:

“Yirmi altı”

-------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?                                                                       

BALONLA İLK DEFA 1785’TE UÇTUK

1785 yılında bir İranlı hekim,iki saray bostancısının yardımıyla ,İstanbul’da ilk balon uçuşunu gerçekleştirmiş ve Bursa’ya kadar gitmişti.

Olaydan çok memnun kalan 1. Abdülhamit balonun Ayasofya’ya asılarak teşhir edilmesini buyurdu.

Fakat bu olaydan sadece The Times gazetesinin bahsettiği ve çağdaş Osmanlı kaynaklarında  bu konuyla  ilgili, bilgi bulanmadığı için gerçekliği oldukça şüphelidir.

İlginçtir ki, ilk balonla uçan Türk.Polonyalı Kont jan Podoçki’nin sekreteri, Osman adında bir gençti.Bu genç meşhur Fransız baloncu Blanchard’ın Kontun sponsorluğunda Varşova’da 14 Mayıs 1790 tarihinde gerçekleştirdiği gösteri uçuşunda kendisine yardımcı olarak balona binmişti.

İstanbul’da belgelenmiş ilk balon uçuşu İngiliz asıllı Mühendis Selim Ağa tarafından 26 Ekim 1801 tarihinde Mısır’ın yeniden fethi kutlamaları nedeniyle gerçekleştirilmişti. Kendi icadı olan, sıcak havayla doldurulmuş balonuyla Çorlu tarafına inmiş ve bir sonraki yıl iki uçuş daha gerçekleşince mühendishaneye halife tayin edilmişti.

3.Selim Fransız baloncuların başarılarının farkındaydı ama ilişkilerin bozukluğu yüzünden İngiliz baloncuları benimsedi ve İngiliz baloncular Baily ve Devignes İstanbul’a davet edildi. 7 Ekim 1802 tarihinde Dolmabahçe’den kadın erkek 30 bin İstanbullunun bakışları altında uçuş gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.