Edirne’nin yatım asır öncesini hatırlayanlar bilir.O yıllarda sınırlarında ağaç olmayan, çevresinde yeşil alanı küçük de olsa ormanı bulunmayan yerler yoktur.O yıllarda  ormanlık alanın daha çok olması nedeniyle kentimiz daha çok yağış alıyordu.

Bölgemizde son yıllarda yağış oranı çok düştü beklendiği zamanda  yağış olmuyor, İstatistikler bunu gösteriyor.

Örneğin ,meteoroloji Edirne’de kar yağışı ile ilgili haberler verdi .Peki , kentimize ne kadar kar yağdı.?

Yağdıktan birkaç saat sonra eriyip gitti.

 Kış aylarında ürünlere kar yağışının büyük faydası var .Yağmurla bu sağlanamıyor.Kar toprağın içine kadar sirayet edip  yer altı sularının ve tarımda  verimiz  de artmasını sağlıyor.

Bu dikkate alınarak ilimizde ağaçlandırma seferberliği başlatılmalı.

Olanların da yok olması önlenmeli.

Yoksa bölgemizde kuraklık daha da artar.Bunun zararını da en iyi tarım kesiminde çalışanlar bilir.

-------------

MEYVECİLİĞE İLGİ ARTIYOR

Son yıllarda Edirne’de sebze ve meyveciliğe önem artıyor.Çarşı pazarda satılan ürünlerle  bunları görebiliyoruz.

Bölgemizde yetişen sebze ve meyvelerin sayısı ve oranında büyük artış var,bu bölgemizin ekonomisi için olumlu bir gelişme.İlimizde üretilen sebze ve meyveler özellikle İstanbul pazarı için de önemli bir imkan.İstanbul’a uzak illerden gelen ürünlerin maliyeti ulaşım girdilerinin artması nedeniyle tüketiciye daha pahalıya mal oluyor.

Mega kente daha yakın olan kentimizde  tarım sektörünün gelişmesi sebze ve meyveciliğin artışı hem bölgemiz hem de büyük kentlerdeki tüketiciler için yarar sağlayacak.Bu alanda hizmet verenlerin devletimiz tarafından desteklenmesi gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.