1970 yılında sarı-yeşil renklerle kurulan Uzunköprüspor 1984-1985 sezonunda 3. Ligde mücadele etmeye başladı.1987-88 sezonunda 2. Lige yükselmesine rağmen 1995-96 sezonunda profesyonel statüyü kaybetmiş hatta bir ara Edirne 1. Amatör Lige kadar düşmüştü. Uzunköprüspor 2015-2016 Sezonunda Edirne Süper Amatör Ligi'ni şampiyon bitirerek 2016-17 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazanmıştı.Uzunköprü İlçesini üç yıldır Bölgesel Amatör Ligde temsil eden ancak Olağan Genel Kurul’da yönetime talip çıkmaması dolayısıyla 2 yıl önce olduğu gibi bu yılda kayyum tehlikesi ile karşı karşıya kalan Uzunköprüspor’un mevcut durumu Uzköp'ın yine çıkmaza girdiğini gösteriyor.

Spor Kulüplerinin zorda kaldığı dönemlerde Belediye Başkanları ilk destek verip sorunu çözme konusunda gayret özveri ve katkı veren kişilerdir.

Örneğin,şu anda Uzunköprü gibi önemli bir İlçede bu kulübe sahip çıkacak yöneticileri göreve davet etmede en etkili kişiler Belediye Başkanlarıdır.

Belediye Başkanının ricası ile bu kulübün kapanmasını veya bir alt lige düşmesini önleyecek yönetim anında oluşur bana göre.

Belediye Başkanlarının her konuda olduğu gibi bu konuda da İlçede bir saygınlığı olmalı sözü dinlenmelidir.

Trakyanın tek Bayan Belediye Başkanı Özlem Becan'da bu konuyu kendine dert etmeli ve çözüm yolları arayışında yardımcı ve destekçi olmalıdır.

Bir Belediye Başkanı böyle bir durumda "BANA NE"deme şansına sahip değildir.Şahsen benim sayın Başkan Becan'a naçizane bir teklifim olacak.

Bu konuda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile bir görüşme yaparak Edirnespora ve Spor Kulüplerine nasıl yardımcı olduğunu öğrenmelidir.

Sadece onunla kalmayıp tüm Branşlarda Faaliyet gösteren 30 dan fazla kulübe üçer aylık aralıklarla 200 er bin lira yardımı nasıl yaptığını öğrenmelidir. Geçtiğimiz gün Uzunköprü Gazetesinde çıkan aşağıdaki haber Uzunköprüsporu sevenleri ne kadar üzdü ve endişelendirdi bilemem ama bu kulübün eski durumunu bilen,kulübün yaşaması için her türlü fedakarlığı yapan insanları tanıyan biri ve hala spor ile ve bilhassa Futbol ile yakinen ilgilenen biri olarak çok üzülüyorum inanın.

İşte Uzunköprü Gazetesinin haberi;

“4 GÜN İÇİNDE YÖNETİM OLUŞMAZSA KULÜP KAPANMA SÜRECİNE GİRECEK”

İlçemizi üç yıldır Bölgesel Amatör Ligde temsil eden ancak Olağan Genel Kurul’da yönetime talip çıkmaması dolayısıyla 2 yıl önce olduğu gibi bu yılda kayyum tehlikesi ile karşı karşıya kalan Uzunköprüspor’un mevcut durumu her geçen gün kötüleşiyor.

5 Ekim tarihinde başlayacak bölgesel amatör lig öncesinde şu anda yönetim kurulu, teknik direktörünün yanı sıra kadrosunda hiçbir futbolcusu bulunmayan Uzunköprüspor’un mevcut hali taraftarlarını üzerken, bu konuda son yapılan açıklama tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Uzunköprüspor mevcut yönetim kurulundan yapılan açıklamada takımın BAL liginde kalması için yeni yönetim seçilmesi gerektiği ve önlerinde bununla ilgili sadece 4 gün kaldığı ifade edilerek şu bilgilendirme yapıldı; “Yapılan olağanüstü genel kurul da yönetime aday çıkmadığı kamuoyunca bilinmektedir.Geçen süreçte herhangi yönetim girişimi olmamıştır liglerin başlamasına 1 ay kalmasına rağmen herhangi bir girişim ve yönetim adayının olmaması Uzunköprüspor un BALligine katılma ihtimalinin zor gözüktüğü anlamına geliyor.

29 Eylül tarihine kadar yeni yönetim kurulunun görev ve yetkileri dernekler masası ve federasyona bildirilmediği takdirde kulübün önce faaliyetleri durdurulacak sonrasında kapanma süreci başlayacaktır ve bu sezon Bölgesel amatör Lig den süper amatöre düşecektir.”"""""

Yazık ki yazık.

Seksenli yıllarda Ekonomik yönden en güçlü İlçeler sıralamasında 1lk 15 ilçe arasında yer alan,birçok iş adamı ile istihdam konusunda da derece sahibi bir ilçe olan,İş adamlarının,hayırseverlerin birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunu ayakta tutmasını sağlayan, Uzunköprüspor başta olmak üzere birçok amatör spor kulübünü ekonomik yönden sahiplenen iş adamları ve Buzcu Hamdi örneği ile tanınan Uzunköprü ilçesinde şu anda Bal ligindeki bir kulübe sahip çıkacak insan bulunamıyor.

Yazık ki yazık....

CUMA GÜNÜ EFSANE İSİM BUZCU HAMDİ'Yİ YAZACAĞIM.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.