Ülkemizde bugün bakıyoruz geçim sıkıntısı yaşayan herkes sadece şikayet ederek ,onu bunu suçlayıp ahla vah ile sorunların çözülebileceğini umuyor.Toplumun sorunlarının bu tür ferdi,bireysel yakınmalarla çözüme kavuşmayacağı ortada .Bugüne kadar bunu gördük.Her kafadan ayrı ses çıkararak dertlerine çare arayanlar akıntıya kürek çekmiş olurlar.

Bugün parlamentoda  hangi kesim örgütlü ve sorunlarını toplu olarak sunuyorsa  o kesimler sorunlarına  çözüm buluyor.Köylüler,esnaflar  hatta beş parçada örgütlenmiş işçilerin talepleri fazla  dikkate alınmıyor.Bu kuruluşların Ankara’daki göstermelik temsilcileri kendilerini o makama getirenlerin haklarını koruma yerine kendi koltuklarını koruma peşinde.Bugün halk pahalılıktan inim inim inlerken bu muhteremlerin ses getirecek bir taleplerini duyuyor musunuz?

Bugüne kadar böyle bir talep olmadı ve olamaz da. İktidarın sözünden çıkmayan üyelerinin hakkını korumadan aciz olan bu gedikli yöneticiler artık son bulmalı.Adamlar, delegeleri ayarlayıp seçim döneminde kendisine oy verecekleri sahillerde ağırlayıp saltanatlarını uzun yıllar sürdürüyor.Aslında  bu tür yöneticilerin görevleri sınırlandırılmalı.Ülkemizde Cumhurbaşkanına iki kez seçilme sınırı getirildiği halde meslek kurum başkanları  eli ayağı tutmaz hale gelse de koltuklarını terk etmiyor. Bu konuda yakınmalar çok. Fakat bu kurt,yıllanmış yöneticiler seçimlerde yine koltuklarını koruyor, kıyak maaşlarını bırakmak istemiyor.Bundan sonra yapılacak seçimlerde bu tür koltuk sevdalılarının saltanatlarına sınırlandırma getirilmeli.

Özellikle pahalılıktan muzdarip olan kesimler tepe yönetimlerini seçerken daha dikkatli olmalı,yoksa sorunlarının çözümü için daha çok  ahlayıp vahlarlar.

---------------

ACABA NEDEN?

Devlet Bankası olan Ziraat Bankasının şehrin çeşitli semtlerinde kurulan ATM’leri özellikle işçi emeklilerinin maaşlarını alacağı günlerde arızalanıp işlem yapmıyor.

Bu bir kez görülen bir arıza değil. Maaşların ödeme günlerinde  sürekli arıza ile karşılaşılıyor.Özellikle Özel İdare ve Mega Park yanındaki ATM arızaları sanki maaş günlerini bekliyor.Başka yere gidip maaşını alamayan emekliler ya arızanın giderilmesini bekliyor ,ya da başka mahallelerden maaşını alabiliyor.Emeklilerden bu alanda büyük  şikayet var En güvenilir olması gereken bir devlet bankasının böyle sık sık arızalanması akla başka ihtimalleri de getiriyor.Dileriz yetkililer bu arızalara çözüm bulurlar.

-------------

FIKRA

NE MÜNASEBET

 Bakanlardan biri AKM’de (Atatürk Kültür Merkeznde) opera seyretmek ister ve gişeye gelir.Görevliye:”iki bilet rica ediyorum” der.

Gişede görevli kadın gayet saygılı bir ifadeyle:”Romeo ve jüliet için mi bilet istiyorsunuz efendim?”

Bu cevap karşısında bakan sinirlenir:

Ne münasebet karım ve nenim için bilet istiyorum ”der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.