Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre AİDİYET; Ait olma durumu,bir yere ya da kimseye bağlı olmak veya ilişkin olma olarak tanımlanıyor.

Peki  Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak tanımda olduğu gibi aidiyet duygumuz ne durumda İşimize,İnsani ilişkilerimize yaşadığımız çevreye,kültürümüze kısacası ait olduğumuz coğrafyaya ne derece bağlılık hissediyoruz.

Dünyayı kasıp kavuran neo Liberal anlayış başta yeni kuşağımızın elit kesimi olmak üzere genç beyinlerimizi yaşadığı topraklardan bir daha geri dönmemek üzere alıp götürme yolunda.

Kısa bir süre önce yapılan YKS’nın ilk yüzdeliklerine giren gençlerimizin kaçı bir daha geri gelmemek üzere eğitimlerini ve iş yaşamlarını ülke dışında sürdürme peşinde. Bununla ilgili TÜİK’in  bir araştırması var mı merak ediyorum.

TÜİK’i bilmem ama Konrad-Adenaur-Stiftung Derneğinin yaptığı araştırmada  18-25 yaş aralığındaki gençlerimizin %63 imkan olsa Almanya ve ABD başta olmak üzere yurt dışında yaşamak istiyor.

Gençlerimizin yaşamlarını sürdürmek istediği ülkeler onların tamamını değil ama, yukarıda belirttiğim gibi yaratıcı beyinlerimizi çalışma alanlarındaki imkanları sunarak  ülkelerinin zenginliklerine katıyorlar.

Bize düşen genç nüfusu zenginlik kabul edip AİDİYET duygularının pekişmesi için onların yaratıcılıklarının önünü açmanın adımlarını atmak. Onlara Aklın ve Bilimin yol göstericiliğinde Dünya ile yarışabilecekleri güveni vermek .Bu da zor olmasa gerek diyorum.

Bunu başarmak irademizde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.