Türk toplumu arasında birlik ,beraberlik ve barışın sağlanmasında aile bağlarının çok güçlü olmasının önemi büyüktür.,

Aile birliği ve dirliği toplumun geneline yayılarak ülkenin de bir ve beraberlik içinde huzurlu bir şekilde yaşamı sağlar. Eşler arasındaki sorunların boşanmalara gerek duymadan çözümlenmesi,evliliğin ömür boyu sürmesi tüm aileler için arzulanan bir durumdur.Evlileri kutlarken  yaşam boyu birlikte olmaları eski tabirle bir yastıkta kocamaları  dilenir.

Evliliğin devamı, eşlerin karşılıklı fedakarlıkları ile  sağlıklı şekilde sürdürülür.

Gereksiz sorunları boşanma gerekçesi sayan ,evliliği önemsemeyen çiftler çareyi boşanmada bulur.Ailelerin bundan sonraki yaşamalarının da huzur içinde geçtiği söylenemez.Ailelerin  boşanmları ardından başka boşanmaları, getirir.Bu arada boşanan çiftlerin çocukları bulunuyorsa  onlar yaşam boyu mutlu olamaz.

Çevremizde bunun örneklerini görüyoruz. Eşlerin boşanmaları durumunda  evlatları anne baba hasretiyle ,onların arasındaki husumet nedeniyle yeterince mutluluğu tadamaz. Türk toplumunun birlik ve beraberliğinde çok önemi olan aile birlikteliği huzuru ne yazık ki son yıllarda zedeleniyor.Eşler arasında boşanma oranı artıyor.

------

TRAKYA’DA BOŞANAN ÇİFT SAYISI ARTIYOR

Yapılan istatistiğe göre  en rahat koşullarda  ve eşlerin birbirini tanıyarak evlendiği ,görücü usulünün yaşanmadığı Trakya’da son bir yılda  evlenen çiftler arasında boşanma oranı  artıyor. Kentimizde bir yılda evlenen çift sayısında % 12,1 artış olmasına karşın boşanan çift sayısı %23,7 oranında gerçekleşti. Tekirdağ’da  boşanma %22,4 olarak belirlendi.Bölgemizde en çok boşanmanın olduğu  il  Kırklareli. Bu ilde boşanma oranı % 39,3. Bu oranlar ailelerin geleceği açısından tehlike oluşturuyor. Birbirini severek evlene çiftlerin bir süre sonra bu sevgilerini unutup boşanmaları toplumbilimcileri açısından incelenmesi gereken bir konu olmalı.Daha önceleri en güç koşullarda evliliğini sürdüren çiftler günümüzde sudan sebeplerle  boşanabiliyor.Kuşkusuz eşler arasında boşanmayı gerektirecek sorunlar gündeme geldiğinde  boşanma kaçınılmaz olur. Onu normal karşılamak gerekir.Böyle bir sebep bulunmadığı halde sorunlara ortak çözüm araması gereken çiftlerin çareyi boşanmada aramaları toplumda evliliğin önemini azaltıyor. Bu boşanmalarda en büyük zararı boşanan eşlerin çocukları görüyor.Anne ,baba arasında atalanan çocuklar bu ezikliği ömürleri boyunca çekiyor.Aileleri arasında yaşanan  uyumsuzluk kendi yaşamlarında da etkili oluyor.

--------------

FIKRA

BEYİ KAPICIYMIŞ

Orta yaşlı bir kadın dışarıdan sınava girerek ilkokul diploması almak istiyormuş.

Sınav soruları şöyle sıralanmış:

 “Mide nedir,ne iş yapar.?”

“Sindirim yapar besinleri yararlı hale getirir”

“Akciğer ne iş yapar.?”

“Solunum yaparak yaşamamızı sağlar”

“Kalbimiz ne iş yapar.?”

“Dolaşım yaparak kanımızı temizler”

“Beyin ne iş yapar.?”

“Bizim apartmanda kapıcılık yapar ”demiş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.