Halkımız der ki:

Boşanmalar hak bile olsa, olan  çocuklara olur. Aile sevgisi ve güvencesinden  mahrum kalan çocuklar, geleceğin  suçlu adaylarıdır desek yanlış olmaz sanıyorum.

Yanlış mı? Yanlışsa yanlış deyin ; göreyim.

Çocukların başına gelenler ortada.

Ve görünen köy kılavuz istemez… Bölünmüş aileleri böyle bir sıkıntı bekler. Örnekleri oldukça çok. Abartılı da olsa saklanamaz bir olgu.

Bu konularda devlet güvencesi ve koruması olsa da, hem yetersiz, hem de başka sorunlara yol açmakta, bir ölçüde de olsa.

Şu çok bilenler diyor ki:  “Evlilik aşkı öldürür.”müş. Hay aklınla bin yaşa, e mi!

Evlilik yalnız aşk, yani cinsellik midir?

Böyle  öz deyişleri  aklına şaşarım. O zaman evlenme, sen de. Hayatını yaşa! Vur patlasın çal oynasın bir  düzensiz yaşamla nereye?

Çekirdek aile en azından bir  bütünleşme ve paylaşım kurumudur. Temelinde saygı sevgi, koruma… gibi öğelerden oluşur. Köklüdür, kolay kolay parçalanamaz. Bir yumurta daha ürettiler:

Aşk evliliği,

Mantık evliliği.

Aşksız da olmaz, aklını kullanmadan da olmaz.

Soyunu sağlıklı bir biçimde sürdürebileceğin tek kurum ailedir. İtilip kakılmadan, ikircikli büyüyen  çocukları bekleyen kötülükler sayılmayacak kadardır. Sokak çocukları, tinerciler…nasıl oluşur başka ? Aile  sevgisi başka yerlerde arasanız da bulunmaz.

Boşanmalar giderek artan bir hızla çoğalıyor. Peki, boşanma olmasın mı? Evlilik çekilemez bir konuma ulaşırsa boşanma kurumu elbette devreye girer.Ailenin ve evin   iç rüzgarları fırtınaya dönüşmeden  çözüm aranır. Çocuk varsa… iyi değil. Yerine göre katlanmalar da gerekebilir.

Feminizm olayı boşanmaları körüklüyor gibi. Aile kurumu uzlaşmalar, özveriler kurumu olarak işlemelidir. Bencilik ve kabalık kurumu yıpratabilir. Kadın-erken ayırımcılığı körüklenmemeli, diyesim de gelmiyor değil. Feministler daha ılımlı olursa  kurumu da olumlu yönde etkiler.

Daha önceleri de çok yazdım. Yineliyorum. Ne kadın erkeksiz ne erkek kadınsız olabilir. Yaradılışın özünde var bu.

Hem halkımız şu özdeyişi de üretmiş:

 “Yalnızlık Allah’a mahsusdur.”Geleceğimizi kurumu ve çocuklarımızı  iyi yetiştirerek sağlama almalıyız.Bir şiirimle sonlandırayım..

YÜZSÜZLÜK

Özel sorunlarımıza boynu bükük alkışlar

Gündemin kuş kanatlarında ezgilenir makamsız

Tek başına korosunda assolist  bir eko

Uzaktan kumandalı şarkılar erotik poptan

Kulaklarımda kuş etli orman yangınları

Salla salla yuvarlanışında sel sel sele

Kaşarlanmış uç beylerin titrek bıyıklarından

Yüzümüze gözümüze  bulaşan bronz

Sel gider pupa pupa görüntüde aynalar

Ara arabesk, mask içinde  mars

Gününü gün etme işinde yüzsüzlük

Paralanırken para sayanlar

Vizeli N.T        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.