CHP de 2 Aralıkta Havsa ilçesi ile başlayan ilçe kongreleri 10 Aralık’ta Edirne merkez ilçe başkanlığı seçimi ile sona ermiş,ardında İl Başkanlığı ve Kurultay Delegeleri seçimi ile tamamlanarak 37.Kurultay tarihi beklenmeye başlamıştı.

Ayni Süreç Ak Paride de 7 Mart Cumartesi günü Lalapaşa İlçesi seçimleri ile start aldı.

Genelde bu partide oluşan Tek adaylı seçimler son yıllarda CHP de ve diğer partilerde de uygulanmaya başladı.Yani eski günlerde yaşanan o parti içi çekişmeler ve rekabet maalesef yok artık.

Bunda Parti teşkilatlarının isteğinin rol oynadığı kadar,aklından aday olmayı düşünen kişilerin mağlubiyeti peşinen kabul ederek başvuru dahi yapmamasının rolü büyük bana göre.

Bakın CHP de herşey bitti Kurultay bekleniyor ama dedikodular ve çekiştirmeler hala devam ediyor.

Dünkü yazımda belirttiğim gibi aday olma medeni cesaretini göstermeyip eleştiri ve dedikoduyu tercih edenler oluyor ve bunlar partiye de zarar veriyor bana göre.

Aday olsaydın,yarışa girseydin o zaman.

Seni engelleyen,aday olamazsın diyen mi oldu?

Ak Parti Lalapaşa İlçesinde en büyük parti ve Belediye Başkanlığını kazanmış bir Parti olmanın gururu ile kalabalık bir partili katılımı ile gerçekleşen Kongrede mevcut Başkan Erhan Ayyıldız'a yeniden sorumluluğu teslim etti.

Kongreye katılan İstanbul Milletvekili ve Edirne Koordinatörü Tülay Kaynarca Ak Partinin uzun vadedeki hedeflerini şöyle anlatıyor;"7’inci olağan kongre sürecimiz başladı. Kongreler heyecan verir. 2023-2053 ve 2071 hayallerine doğru ilerleyeceğiz. İnşallah bu hayallere Edirne’de bayrağını dikecek. Bizde bırakmak yoktur, bayrağı devrettiğimiz kardeşimiz ile birlikte yola devam etmek vardır. Ben değil, biz anlayışı ile mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Milletvekili Dr. Fatma Aksal da İbdil saldırı sonrasında alınan kararı açıklayarak şunları söylüyor; İdlib de yaklaşık 1 buçuk milyon mülteci Türkiye’ye gelmeyi bekliyor. Gidip konuşursanız kimse yurdunu vatanını terk etmek istemiyor. Ne işimiz var İdlib’te diyorlar. Türkiye’nin güvenliği İdlib’ten başlıyor. Ama biz bugün orayı kontrol edemezsek, yarın Ankara’yı, İstanbul’u kontrol edemeyiz. Her zaman mazlumların yanındayız”.

Türkiye’de kadınları siyasetin asli unsuru haline getirmiş bir partinin kadın il başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan İba'da konuşmasını; “AK Parti toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir partidir.AK Parti, “İnsanı yasat ki devlet yasasın” ilkesini düstur edinmiş bir partidir. Bizlerde böylesine büyük ve bir partinin teşkilatları olarak kongrelerimiz ile bir durum muhasebesi yapma fırsatı bulmaktayız. Lalapaşa’mız girdiği her seçimde ilçelerimiz arasında birinci gelerek hepimizi gururlandırmıştır. Bu başarı birlikte ve beraberlik içinde azim ile çalışmanın eseridir.”diyerek tamamlıyor.

Hayırlı olsun diyelim ve tüm partilerimize olduğu gibi Ak Parti'ye de başarılar dileyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.