6 Şubat 2023  04 .17’de Ülkemizin on ilini kapsayan coğrafyamız depremle sarsıldı.Acımız büyük.Doğanın gazabına uğradık.

 35.000 bin insanımızın kaybının yanında 85 milyar dolar olarak tahmin edilen maddi hasarımız var.Maddi hasarları gidermek mümkün ama kaybettiğimiz canlarımızın telafisi yok.

Geride kalanların travmayı atlatabilmesi için toplumun tüm kesimlerine görev düşüyor.Halkımızın üzerine düşen görevi yapacağından kuşkum yok.Acımızı paylaşarak dindireceğiz.

Hedefimiz bir daha böyle şokları yaşamamak ve yıkımların boyutlarını azaltmak olmalıdır.

Akıl ve Bilimin yol göstericiliğine inanarak planlamalarımızı yapmak kaçınılmaz olduğu ayan beyan ortada.Elimizde sorunu çözüme götürecek yeterli veri ve mevzuat olduğuna inanıyorum.

Temel sorunlardan biride AHLAK ;Bilimsel verileri bir kenara bırakıp faydacı yaklaşım peşinden koşuyoruz.

Şapkayı önümüze koyup düşünmenin zamanının geçtiğinin farkına varmalıyız.

Kısacası Akıl ve Bilimin yarattığı değerleri kararlı biçimde uygulama zamanı bu  yol uzun olabilir ama sonucu sevindiricidir.

Bilimsel çözümler konusunda  Eğitim ve yaptırım ilkesinden ödün vermeden irade göstermeliyiz.

Yoksa her toplumsal travmadan sonra acılarımızla baş başa kalır maddi ve manevi yıkım yaşarız.

Son söz; AKIL-BİLİM-AHLAK bizimle olsun, Yüreğimizi dağlayan yıkım bir daha olmasın. Geçmiş olsun TÜRKİYEM.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.