İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Edirne’ye geldi ve partisince düzenlenen bölge toplantısına katıldı.

Akşener, Mart ay  sonunda yapılacak  mahalli  seçimlere  kesinlikle ittifak yaparak  katılmayacaklarını Edirne’de bir defa daha tekrarladı.

Akşenerin bu önerisini Trakya’nın dört bir yöresinden ve Çanakkale’den gelen partililer alkışlayarak destek verdi.

Bu arada farklı yerlerden gelen partililerle görüşme imkanım   da oldu.

Her ne kadar tek başına seçime girmeyi destekleyenler  çoğunlukta olsa da,  bunu sakıncalı olacağını, partiye başarı getirmeyeceğini, diğer partilerle ittifak yapmanın  yararlı olacağını savunan partililer de var.

Seçim sonucunda gelecek başarısızlığın en büyük sorumlusunun kendi partileri olacağı  endişesini taşıyan İYİ Parti temsilcilerinden MHP sempatizanı olanlar  kesinlikle seçimde  ittifak yapılmaması  görüşünü savunuyor.

Genel Başkanın da desteklediği bu grubun görüşü doğrultusunda seçime tek başına katılacakları  izlenimi  veriyor.

Akşener, partideki  konuşmasında  geçen mahalli  seçimdeki başarısızlığın tek sorumlusunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu buradaki konuşmasında bir kez daha tekrarladı.

Kendisinin taleplerinin dikkate alınmaması sonunda başarılı olamadıklarını iddia   etti.

Toplantıda her ne kadar kendine destek veren alkışlayan bir  partili grubu olsa da, ittifak yanlısı görüntüsü veren suskun  bir grubun  da azımsanmayacak düzeyde olduğu dikkatten kaçmadı.

Parti içinde İYİ Partinin tek başına seçime katılma konusunun bundan sonra partililer arasında daha çok   tartışılacağı,köprünün altından çok suyun seçeceği kuşkusuz.

----------

 İKTİDAR İTTİFAK YAPIYOR    

İktidar partisi AK Parti MHP ile seçimde ittifak yapıyor. Muhalefet partilerinin de bundan öncesi mahalli  seçimde olduğu gibi yine ittifak yapılarak seçime katılma gündeme gelebilir.

Bu koşullarda İYİ Partinin ittifaksız seçime katılmasının  başarı yerine başarısızlık getireceği endişesinde olan  partililer de var.Çanakkale’de gelen bazı  partililerin bazıları  bu eğilimde.

Akşener  kendine  büyük destek veren bazı taraftarlarının  rüzgarına   katılıp  tek başına seçime katılma fikrini savunsa da partisinin geleceğini dikkate alarak, önümüzdeki günlerde bu görüşünü yeniden gözden geçirme , tekrar ittifak arayışına girme  gereğini duyabilir.

Onu da bekleyip göreceğiz……        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.