İşçi memur ve diğer çalışanlar; Ak Parti İktidarının ücretlerine-maaşlarına  yaptığı küçük zamlarla bayağı da sevinmişlerdi.

Ancak ve ne yazık ki bu ücret zammına sevinenlerin sevinci kısa sürdü.

En başta rakı olmak üzere; alkollü içeceklerden alınan Özel Tüketim Vergisi 13.5 oranında arttırıldı.

Bu duruma göre; yetmişlik rakının fiyatı 119 liradan 130 liraya yükseldi. Bu parayı hangi gelirin sahibi bulup da verecek ve de keyfini çıkaracak?

Bu fiyat, rakı firmalarının insafına göre biraz daha artabilir de…

Ak Parti iktidarlarının alkollü içeceklere olan alerjisini biliyoruz.

İnanıyorum ki; Ak Parti iktidarları iyi bir çoğunlukla iktidara gelirlerse alkollü içecekleri topyekun piyasadan kaldıracaklardır.

Alkol kullanımının savunmasını yapacak değilim. Bir öğretmen olarak 30 yıllık görevim boyunca öğrencilerime alkol kullanmanın zararlarını anlattım.

Ancak gelişen tıp ve psikoloji bilimleri; 1’ ya da 2’ duble rakının insan vücuduna olan yararlarını ortaya koyuyor.

Ben de 60’ yıldan bu yana ölçülü bir şekilde alkol kullanıyorum.

Deneyimlerim; iki kadeh rakının hem fizyolojik olarak ve hem de psikolojik olarak insan bedenine ve ruh yapısına iyi geldiği yönündedir.

Özellikle akşam yemeklerinde iki kadeh rakının insan bedeni ve ruhuna bir terapi rahatlığı verdiği kanaatim kesinleşmiştir.

Kaldı ki Türk toplumu olarak; bizim yaşantımızda bir rakı geleneği vardır. Bu geleneklerin en başında “akşamcılık” dediğimiz yaşam biçimi gelmektedir.

Gençliğimin geçtiği (1960-1980) Zindan Altı Meyhaneleri’nde bu geleneğin çok canlı örneklerine şahit oldum. Akşam olup da işini bitiren esnaftan yurttaşlarımız ve de emekli memurlarımız ellerinde-çıkılarında peynir, söğüş yumurta, domates, elma vb. olduğu halde meyhaneye gelirler, rakılarını-şaraplarını belirli dozda alarak evlerinin yollarını tutarlardı.

Günümüzde böyle bir uygulama kalmadı.

Ve bu aşırı zamlardan sonraki zaman diliminde; meyhane kültürü tümüyle bitecek ve içkili restoran, gazino ve alkol satışı yapan tüm sektör birimleri kapısına kilit vuracaktır.

Böyle bir oluşum ise; bu sektörden ekmek yiyen onlarca insanı işsiz ve aşsız bırakacaktır.

Alkollü içkilere insanların taşıyamayacağı kadar yüksek oranda zam yapanlar; ucuzdur diye uyuşturucu batağına saplanan insanlarımızı da düşünmeli ve alkollü içeceklere yapılan zamma bir de bu gözle bakmalıdırlar.

Daha ne söyleyeyim…?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.