Alt Yapı ile ilgili iki gün ara ile yapılmış ve haber olmuş iki açıklama sonrasında vatandaşlardan gelen bazı sorulara ve yapılan yorumlara cevap olması bakımından bu açıklamaları köşemde de paylaşmak istedim.

6 Nisanda Başkan Gürkan alt yapı ile ilgili yaptığı bilgilendirmede ödenek beklediklerini belirterek,para gelmese bile işe devam edeceklerini söylemişti.

Yani kendisinin başladığı işi bitirme kararlılığı içinde olduğunu ifade etmişti.Aradan iki gün geçti ki;bu kez İktidar Partisi Ak Partinin yani İller Bankasından gelecek olan paranın gönderilmesi veya gönderilmemesi konusunda söz sahibi olan İl Başkanı Belgin İba'dan bir açıklama geldi.

İba bundan böyle Alt yapı çalışmalarının kontrolünün Belediyeden alınarak İller Bankası tarafından yapılacağını belirtti.

Ve,bu değişimde Başkan Gürkan ile anlaşarak ve onunda rızası ile bu kararın alındığını ifade etti.Aksini ifade eden bir itiraz da olmayınca bir anlamda açıklamanın doğruluğu teyid edilmiş oldu.

Vatandaşlardan şikayetler geldiğini ve Parti teşkilatınında yaptığı incelemelerde aksaklıkların eksiklilerin meydana getirdiği endişeleri yaşadıklarını vurgulayarak Alt Yapı işinde kontrol yetkisinin İller Bankasında olduğunu belirtiyor Başkan İba.

Benim gibi bu konuya uzak olan ve bilgi sahibi olmayan insanların göremediği veya bilemediği yanlışlar mı var da böyle bir karar alındı onu bilemiyoruz.

Oysa birçok kişiye göre çok kısa sürede çok kapsamlı bir alt yapı çalışmasının % 40 lık bölümünün gerçekleşmesi başarı olarak kabul ediliyordu.

Yapılan bu çalışmalardaki aksaklık,eksiklik ve yanlışların neler olduğunun da Başkanın prestijini korumak adına açıklanmasında yarar var.

Bu değişimin neden olduğu konusunda sorular soran, bilgi edinmek isteyen okurlarım için her iki açıklamayı da köşemde yayınlamayı uygun buldum ve bugün sizler ile buluşturuyorum..

iŞTE O AÇIKLAMALAR;

BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN'IN 6 NİSAN TARİHLİ AÇIKLAMASI..

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentteki altyapı çalışmalarının yüzde 40’ının tamamlandığını belirterek, altyapıdan kaynaklı bozulan yolların onarımı için İller Bankasından kredi onayı beklediklerini söyledi.

Gürkan,“altyapının yüzde 40’ını tamamdık.En son ilimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un altyapıyı sürdüreceğiz bitene kadar da destekleyeceğiz sözüyle altyapıya devam edeceğiz. 2021 yılı iller bankasının kredi oranı belli olmadı. kredi geldiği gibi daha da hızlanarak devam ettireceğiz.Bu kapsamda altyapıyı yaptığımız yerlerde yolların bir kısmı bozuk, o yüzden Edirnelilerden özür diliyoruz. Ama şartlar böyle kış geçirdik çok yağış geçirdik. Yolları da en kısa zamanda düzenleyeceğiz. Kış bitmek üzere şimdi de toz şikayeti başlayacak. En kısa zamanda kredi onayımız çıktığı gibi asfaltlama çalışmalarına başlayacağız.Çıkmazsa da yine başlayacağız” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI BELGİN İBA'NIN 8 NİSAN TARİHLİ AÇIKLAMASI..

İBA;Belediye başkanımızın da bu konuda aynı fikirde olması sonucunda iş bu noktada iller bankasının kontrolünde devam edecek” dedi.

AK Parti İl Başkanı Belgin İba, Edirne’de yapılan altyapı çalışmalarının İller Bankası’nın kontrolünde devam edeceğini açıkladı. İba, “İller bankası genel müdürümüz bakanımız Edirne’ye geldiğinde bu konuyu konuşmuştuk. Alt yapının iller bankası kontrolünde devam edeceğini, bununla ilgili gerekli sözleşmeler yapıldı. Bundan sonra ki süreç belediyenin kontrollüğünden, iller bankasının kontrollüğüne geçecek ve alt yapı işi en kısa sürede bizimde desteğimizle tamamlanacak. Daha önce bu proje belediyenin kontrollüğün de başlamıştı, ancak vatandaşlardan gelen şikayetler bizimde gördüğümüz işin yapılışı ile ilgili endişelerden dolayı, iller bankasının kontrollüğünü istedik ve Belediye başkanımız bununla ilgili uygundur dedi. Biz kontrolü kısmını iller bankasının denetiminde devam etmesi konusunda, meclis üyelerimizin, teşkilatımızın Belediye başkanımızın da bu konuda aynı fikirde olması sonucunda iş bu noktada iller bankasının kontrolünde devam edecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.