Kentin altyapısını tamamlanması ile uzun yıllardır çözümlenmeyen önemli bir sorun çözümlenmiş olacak.Alt yapıyı gerçekleştiren yüklenici firmanın çalışmalarını belediyece yeterince denetlenmediği konusunda yakınmalar var.Bu belediye için  güvensizlik yaratıyor.

Edirne  Başkanı Recep Gürkan “ben kimsenin yapamaya cesaret edemediği  kentin  alt yapısını  yapıyorum. Bu kalıcı hizmetimle seçimde halkın güvenini kazanırım “ havasına sakın  girmesin.

Şöyle elemanlarını kentin kenar semtlere gönderip  onların belediye hakkında  ne düşündüğünü sorup öğrensin?

İşin, seçimlerin  Belediye Başkanının  söylendiği gibi kalay olmayacağını görecektir.

 Belediye  seçimlerine   6 ay var. Başkan, çevresinde kendine gaz verip alkışlayan  kadrolara  fazla güvenmemeli .Onların bir bölümünün  yarın başka bir parti hesabına çalışmayacaklarını kim garanti edebilir?

Bugünden dahi güvendiği bazı  kişilerin rakip parti önderleri ile  sosyal medyada kol kola olduğunu görüyoruz.Seçim yaklaştığı zaman bu ayrışmanın daha da artacağı söyleniyor.

Edirne sosyal demokratlar için çok önemli bir ildir.

Uzun yıllar bu il CHP’nin kalesi olarak biliniyordu.Seçimde izlenecek yanlış  bir politika ile  Edirne’de seçimlerin kaybetmesine sebep olanlar bunu vebalini hiç  ödeyemez.

--------------

AK PARTİ SEÇİME HAZIR 

AK Parti ve ortakları seçime hazır durumda Muhalefet  iç sorunları ile cebelleşirken onlar seçim çalışmalarına hız verdi.İktidar, Osmanlı Devletinin ikinci  başkentinde  belediye seçimini kazanma kararlılığında.

Böyle giderse kazanmamaları için sebep kalmayacak.CHP’de suların durulmasının ne zaman biteceği belli değil.

---------------

YENİ YÖNETİME BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

CHP’de göreve gelen yeni il  ve ilçe yönetimlerine   bu  kritik seçim öncesi dönemde çok önemli görevler düşüyor.

Partide birlik be beraberliği sağlayıp CHP’nin onun bunun güdümüne girmesine izin vermemeli.Kendilerinin partide en yetkili ve sorumlu  kişiler olduğunu akıldan  çıkarmayıp kimsenin telkinlerine  kapılmamaları ,parti disiplini  sağlamaları  gerekir.

Bu dönemde işleri çok zor.Başarılı olurlarsa toplumun güvenini kazanırlar.Aksi olduğunda ise sorumlulukları  çok  ağır olacaktır.

Vakit geçirmeden parti binasından onun bunun kutlamalarını,aralarındaki  tartışmaları  bir yana bırakıp halkın arasına katılmaları, CHP’nin halktan yana politikasının  topluma  duyurmaları gerekir.

Bu arada yönetimde olanların ne kadar parti bilincine sahip olduklarını  kontrol etmeleri, bu bilinçte olmayanları eğitmeleri gerekecek,buna hazırlıklı olmayan yöneticiler toplumun yöneteceği sorular karşısında  madara olur.     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.