Edirne merkezde devam eden kentin  altyapı hizmetleri  işi alan taşeron firma tarafından yapılıyor. Bu hizmetlerin doğru ve istenilen  şekilde eksiksiz  yapılıp yapılmadığı belediye yetkililerince daha sık kontrol edilmeli.

Bu konuda yakınmalar var. Çalışmalar sırasında olacak  eksiklikler sonunda Edirne belediyesine havale edilecek.

Altyapı gibi halkın önemli ihtiyacı olan hizmetlerde meydana gelen arızalar,eksiklikler bu işi üstlenen taşeron firmaya değil, belediyeye mal ediliyor.Belediyenin bu konuda bilgi sahibi olan personel taşeronun hizmetleri istenildiği gibi yapılıp yapılmadığını daha sık kontrol etmeli.

Çalışmalar hakkında vatandaşlar tarafından yapılan şikayetler dikkate alınmalı.Altyapı  çalışmalarının tamamlanmasıyla Edirne Belediyesi bugüne kadar ihmal edilen önemli bir görevi tamamlamış olacak.

Bu hizmetlerin faturası sonucunda   Edirne Belediyesine kesilecek.Onun için bu görevi yapanlar işlerini eksiksiz yapması sağlanmalı.Yapım hatasından kaynaklanacak arızalar daha sonra Edirne belediyesini zor durumda bırakabilir.Buna meydan vermemek için işin yapılma aşamasında müteahhit firma çalışmalarının işlerini istenilen  şekilde yapıp yapmadığı  sık sık denetlenmelidir.

Altyapı çalışmalarının eksiksiz tamamlanması ile şehrimiz  için uzun süre hizmeti olacak bir hizmet tamamlanmış olacak.

Altyapı  hizmetleri  her zaman mahalli yöneticiler için riskli, başarısını engelleyen bir hizmettir.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bu riskli hizmeti üstlendi.Bir aksilik olmazsa seçime kadar bu hizmetler tamamlanmış olacak.Bu kendisi için kalıcı önemli  bir başarıdır.O nedenle yapılan hizmetlerin eksiksiz yapılması bu hizmetini pekiştirecektir.Bu konuda yapılan denetimler ihmal edilmemeli.

---------------------

TRAFİK IŞIKLARINDA BİSİKLETLİLER NEDEN DURMUYOR?

Yollardaki trafik ışıklarında kırmızı ışıklar yandığında tüm ulaşım araçları  durduğu halde bisikleti olanlar bu kurala uymuyor.

Yolda yayalara geçiş üstünlüğü sağlandığını  gören yayalar geçiş sırasında  yanından hızla geçen bisikleti dikkate almıyor.

Bir basın mensubu arkadaşımız böyle yaya geçidinde yoldan karşıya geçerken bisikletin çarpması sonucu yaralanıp uzun süre hastanede yattı.Ölüm tehlikesi atlattı.

O nedenle yayaların geçiş üstünlüğü olan zamanda bisiklet sürücülerinin de diğer araçlar gibi durması gerekmez mi.?

 Böyle durumda bisiklet kullananlara geçiş üstünlüğü mü sağlanıyor.? Bu yayalar için tehlike yaratmaz mı?  Yetkililerin ilgisine sunarım.

------------------------

ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE HALKIMIZ DAHA DUYARLI OLMALI

Çevrenin temiz ve düzenli olması sağlığımız açısından da  çok elzem..Ne yazık ki Edirne gibi turizm kentinde yaşayan halkımızın bir bölümü çevre temizliğine gereken önemi göstermiyor.Yenen  yiyeceklerin atıklarını çöp aracına atma yerine ortaya saçıyor.Minibüs durakları çöplükten farksız.Bu anlayışla turizm kentine layık biri olunur mu.? Şehrimizi ziyarete gelenler  “ Bu nasıl turizm kenti” diye bizi ayıplamazlar mı.? Evlerdeki çöpleri konteynırların içine atacağı yerde yanına bırakanlara ne demeli.

At arabaları ile ev atıklarını toplatanlar atların dışkılarını bir torbada toplayacağı yerde yere saçmada sakınca görmüyor.Bu  çirkin  görüntüler kentimize yakışmıyor.İlimizde yaşayan  insanlarımız çevre temizliği konusunda duyarlı olmalı,

 buna uymayanları da uyarmalı.

     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.