Andımız meselesi, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü.

Öyle düştü ki; can ciğer kuzu sarması samimiyetinde olan Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi birbirlerine düştüler ve aralarındaki Cumhur İttifakına son verdiler.

Benim yıllarca daha doğrusu 30 yıllık öğretmenlik yaşamım boyunca öğrettiğim, okuttuğum Andımız’dan yana olmam, doğal karşılanmalıdır.

1960 yılların Anadolu’sunda uzak dağ köylerinde, soğukta-sıcakta öğrencilerimin Andımız’ı okurken ki halleri gözümün  önüne geliyor.

Üstleri başları, yani kıyafetleri kırık dökük olsa da; Andımız’ı okurken duydukları heyecan ve gurur halen gözlerimin önündedir.

Yıllar sonra yani 2018 yılına geldiğimizde; Türkiye’de iş başında bulunan Ak Parti İktidarı okullarımızda Andımız’ın okunmasını sakıncalı buluyor.

Gülsem mi; ağlasam mı?

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin topraklarında yaşayarak, devletin tüm nimetlerinden yararlanan yurttaşlarımızın bir üst kimliği vardır ve ona büyük Atatürk “TÜRK” demiştir.

Ve o büyük adam ölümsüz Gençliğe Hitabesi’nin sonunda ve de hançeresi yırtılırcasına “Ne Mutlu Türküm Diyene” diye dünya âleme haykırmıştır.

Şimdinin Türkiye’sinde Ak Parti İktidarı, bu söylemi sakıncalı buluyor ve “Siz Türküm diye söylerseniz başkaları da bilmem neyim diye ortaya çıkar ve karmaşa olur” anlamında savunma yapıyor….

İşte gelinen bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi tarihi bir tavır sergileyerek Ak Parti İktidarından desteğini çekiyor ve “Herkes Yoluna” diyor.

Şimdilerde Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay kararını temyiz edecekmiş.

Ne büyük tezat.  Andımız’a sahip çıkması gereken en öncelikli kurum Andımız’dan şikayetçi olacak.

Böylesine bir ortamda Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye genelinde kendisinden beklenilen tavrı sergilemiş ve Andımız’a sahip çıkmıştır.

Ve ancak Milliyetçi Hareket Partisinden daha önce davranmasını beklediğimiz CHP’den çok cılız sesler dışında, kararlı bir karşı duruş göremedik.

Mesela ben Edirne Belediyesinin o muhteşem Tarihi Binasının Balkonundan aşağıya dev bir pankart şeklinde Andımız Metni’nin dalgalandırılmasını beklerdim.

Ve Atatürk Anıtının arkasına CHP’li Belediye mobil tuvalet koyduğu için ortalığı kaldıran Ak Parti Edirne İl Yönetimi, Andımız konusunda sessiz kalmayı sürdürüyor.

Ben öyle umut ediyorum ki; Temyize bakan Yüksek Mahkeme, Danıştay’ın verdiği karara sahip çıkacak ve hem hukukun üstünlüğü gerçekleşecek ve hem de Andımız okullarımızda yeniden okunacak-söylenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.