Dünyada insan varlığının en önemli etkenlerinden biri olan  annelerinizin  mutluluğu için ne yapsak azdır.
 Bizi doğuran  büyüyüp gelişmemizi sağlayan  en zor şartlarda yemeyip yediren sağlığımızı koruyan  mübarek, eli öpülesi annelerimizdir.Başımız sıkıştığında ,bir tehlike karşısında kaldığımızda  ona sığınır,adını anarız.
Dinimizce de  Cennet anaların ayağının altındadır  denilerek anaların ne denli önemli olduğunu vurgulanır.
Asırlar boyu birliğini,dirliğini sürdüren onlarca devlet kuran  Türkler için ananın yeri başkadır.Analar  her zaman el üstünde tutulur.Devleti yönetenler dahi analarına danışarak  görevlerini daha güvenli olarak yapmışlardır.
Veciz sözlerimizde de analar ön plandadır.” Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar,
Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz “ veciz sözleriyle analara verilen değer  vurgulanmıştır.
Anadolu adı da daha önceleri değişik isimde olmasına karşın Türkler tarafından Anadolu olarak değiştirilmiştir.Yasaların en büyüğünün adı anayasadır.En sıcak, kalıcı karşılık beklemeyen sevgiyi analarımızdan görürüz.
----------------
ANALARIMIZ  KATLEDİLİYOR
İnsan varlığının  devamında en önemli unsur olan kadınlarımız ne acıdır ki, bu medeni dünyada  kurban ediliyor.Gün geçmiyor bir kadınımız ya kocası,ailesi  ya da sevgilisi veya bir sapık tarafından öldürülmesin.Töre kurbanı analarımıza bugüne kadar gereken değer verilmemiştir.Bazı bölgelerde  kadınlarımız ‘kaşık düşmanı’  hatta daha ilginci kız doğuran analar ve yavruları erekler kadar sevgi görmez.Bazı yörelerde mirastan mahrum edilir.Cumhuriyetin kurulma öncesi ve bugün dahi  çoğu  İslam ülkesinde olduğu gibi  kadınları hiç değeri yoktur. Oy kullanma okuma  evlenme için  kendilerinin karar verme hakları yoktu. 
Bugün kadınlarımız yeterli olmasa da bazı demokratik haklara kavuşmasını  başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyetçimizin kurucusu fedakar insanlarınıza  borçluyuz. Ülkemizde bazı Avrupa ülkelerinden önce  ülkemizde kadınlarımıza seçme seçilme hakkı verilmiştir.
Kadınlarımız bu hakları daha ileri düzeye getirme abasındadır.Günümüzde  kadınlarımızın erkeklerden çok demokratik hak savunuculuğu yapması, meydanlarda seslerini duyurmaları ülkemiz demokrasimizin geleceği için önemli bir gelişmedir.Birçok iş dallarında kadınların erkeklerden daha başarılı ve verimli olduğu bir gerçektir. Kadın haklarını kısıtlayan onlarla el ele yürümeyi reddeden ülkeler  geri kalmış ülkelerdir.Bunların büyük çoğunluğunun kadına anaya sevgiyi  her sevginin üzerinde tutma alışkanlığı olmayan İslam ülkeleri arasında olması düşündürücüdür.Bu olumsuzluğu giderme  gayreti içinde olan tek İslam ülkesi  Türkiye Cumhuriyetidir. Ne yazık ki kadınlarımıza yönelik barbarlık öldürme olaylarının önü bir türlü alınamıyor:Yasaların da  yeterince caydırıcı olmaması kadına saldırıları öldürme vakalarını artırıyor.Analar kendini dünyaya getiren evlatları tarafından acımasızca  öldürülüyor.Kadınlarımıza yönelik şiddet konusunda daha caydırıcı önlemler alınmalı. Bugün için  yasalar caydırıcı olmuyor.Kadınlarımıza sevgi ve saygıyı en kutsal sevgi olarak kabullenmeliyiz
-------------
EN GALİZ KÜFÜRLER KADINLAR ADINA EDİLİYOR
Ülkemizde ağza alınmayacak galiz küfürlerin  analarımız  ve kadınlar adına yapılıyor.  Medeniyette belli bir mesafe almamıza rağmen,İslam dininin en büyük suç saydığı küfrü kadınlar adına kullanıyoruz.  Kadın sevgisini,hürmetini, anaların  değerini yeterince anlayamıyoruz.Evlatları tarafından terk edilen analar saygı ve sevgi yoksunu kadınlarımız bizim ülke insanlarına yakışmıyor.Maalesef siyasilerimiz de bu husumetin yaratılmasında etken oluyor.Okullarımızda kadın ve ana sevgisine ağırlık vermeliyiz.Öğrenciler arasında anaya,kadınlara yönelik küfürlerin yaygın olması eğitimde de bu alanda eksiklik olduğunu gösteriyor.Tüm bu olumsuz koşullarda  basınımızın da ana sevgisine katkı yapması  konusunun sık sık gündeme getirmesinin yararlı olacağı inancındayım.Bu vesileyle annelerin ve anne adaylarını bu mutlu günlerini kutlarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.