Ülkemiz insanları mahalli seçimler öncesi  yine  suni gündemlerle oyalanıyor.

Aslı astarı olmayan toplumu,özellikle dar gelirlileri  ilgilendirmeyen meseleler güçlü medya organları siyasi şovlarla gündeme getirilip ülkenin asıl,çözüm bekleyen  sorunlarının unutulması amaçlanıyor.

Adeta, cambaza bak oyunu oynanıyor. Maalesef halkımızın bir kesimi siyasilerin   bu oyununa geliyor. Aslında, halkımızın , özellikle dar gelirli kesimin  bugün en acil ve çözümlenmesi gereken sorunu içine düştüğü  geçim derdidir.

Bir müjde olarak sunulan,  emeklilere verilen zamlar daha ceplerine girmeden eridi gitti.

Bunu haber alan  çarşı,pazar ve  market işletmecileri yapılacak zam haberini duyduğu anda sattığı ürünlere zam etiketini koyuyor. Akaryakıttan halkın ihtiyacı olan diğer ürünlere baktığınızda  bir hafta önceki fiyatı göremezsiniz.

Tamamı zamdan nasibini almış. Sosyal medyadan  ilginç bir benzetme paylaşılmış:

2009 yılında bugün en büyük paramız olan 200 lira ile 137 dolar ediyormuş. Bu paramız  100 Avroya eşitmiş.Bu paramızla 4,90 gram altın 92,5 litre benzin ile 500 ekmek alınıyormuş.

2004 yılında ise aynı paramız ile ancak 6 Eura alınıyor. 200 lira karşılığı olarak  6,64 dolar alınabiliyor 0,10 gram altın, 5 litre mazot  ve   20 ekmek alınabiliyor.

Ülkemiz insanının asıl çözümlenmesi gereken sorunu bu.

Ülke yöneticileri afaki ,halkı ilgilendirmeyen sorunlarla halkı avutacaklarına   bu meseleleri çözmeleri gerekir.Türk parasındaki bu değer kaybını daha da  üst düzeye çıkması halinde özellikle dar ve sabit gelirlilerin yaşam koşulları daha da zora girecek.

Halkımız siyasiler karşılarına geldiğinde bu sorunların cevabını istemeli.

Bunlar gündeme gelmediği zaman siyaset cambazları  halkı etkileyen nutukları ve yandaşları ile yine toplumu yanlarına  çekmesini bilir.

Bu seçimin çok önemli olduğunu kabul eden vatandaşlarımız  kendi sorunlarını ön planda tutup siyasilerin oyununa gelmemeli.

Yoksa seçim sonrası “ah,vah ,pişmanım” demeleri bir işe yaramaz.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.