CHP’liler mahalli seçimlerde kazandığı başarısı ile genel seçimlerde e başarılı olacağı  hayaline kapılmamalı  Bunun başarıda ölçü olacağını  orada da  başarı sağlayacağını düşünmesin.

CHP’nin bundan sonra aşacağı daha çok engel var.

Bugünkü yapısı ile CHP meslek kuruluşlarında ,gençler arasında ,sendikalarda,odalarda belli bir ağırlığı etkinliği  bulunmamaktadır.

Bu kuruluşların yönetimlerine Bakıldığında bunu net olarak görüyoruz.

Mahalli seçimlerde bu kurumlar  sosyal demokratlara karşı siyasi  tavırlarını belli ettiler.

Bazıları seçimde CHP’ye karşı açık tavır takındı.Bunu önlemek için CHP  bu  kurumlara yönelik  onlarla ilişkileri geliştirecek yeni politikalar geliştirmeli.

Avrupa  ülkelerine bakıldığında bu kuruluşlar sosyal demokratların en etkili olması gereken yerler olduğu  görülüyor.

Bu arada zirai kuruluşlarda, ziraat odalarında CHP’nin bir etkinliği yok gibi.Ülkemizde ekonomik açıdan hayati önemi olan bu kuruluşlardan CHP konusunda bir talep ve öneri görmedik.

Bugün ülkemizde en güç şartlarda varlığını sürdüren  çiftçilerimizin temsilcileri ile muhalefetin siyasi  ilişkileri yeterli değil .

Bunda tarım kuruluşlarımızı suçlayamayız.Bugüne kadar izlenen yanlış  politikalar ile  bu kurumlara yeterince sahiplenilmemiş.

Bugün bölgemizde tarım topraklarımız satılıyor  buna bir türlü çözüm üretilemiyor.Bu alanda en önemli görev sosyal demokratların olmalı ,onlar bu sorunu sahiplenmeli.

Diğer yandan odalarımızda da durum farklı değil.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları,Borsalar ve Ticaret ve Sanayi Odasında sosyal demokratlar etkin değil.Bu kurumlarda sosyal demokratları savunanlar yok denecek kadar az.

Bırakın savunmayı mahalli seçimlerde bu kurumların üst yönetimleri CHP aleyhinde propaganda yaptılar.

CHP’nin bundan sonra bu kurumlarda da sesini duyurması,varlığını hissettirmesi gerekir.

Gençlik örgütleri,sendikalar sosyal demokratların en faal olması gereken yerler.Buralarda yapılan çalışmaların yeterli olmadığını parti yönetimleri söylüyor.Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz.

CHP  mahalli seçimdeki başarısını bir yana bırakıp bu kurumlarda çalışmalarına ağırlık vermeli.

CHP’nin  mahalli seçimlerle yetinip “gerisi nasıl olsa gelir” hayaline kapılması halinde büyük imkanlara sahip iktidar karşısında  genel seçimlerde hüsrana uğrayabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.