Bir öğretmen olarak 23 Nisan’larda duyduğum heyecanı hiç unutmadım.

Ülkemizin 7 coğrafyasında ve 30 yıl boyunca ilkokul öğretmenliği yaptım.

Meslek hayatımın 9 yılı Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez köylerinde geçti. Daha sonra Edirne ve İstanbul’da ve yine ilkokullarda 30 yılı tamamladım.

Öğretmen olarak tabii ki ulusal bayramlarımızı en güzel şekilde kutlamak görevimizdi. Sadece kutlamak yetmezdi... O bayramların kökenine inmek, özünü ve amacını da öğrencilerimize en iyi şekilde anlatmak görevimiz vardı.

Ulusal bayramlarımızı, elbetteki ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

Her ulusal bayramın yaşantımızda ayrı bir yeri ve önemi vardır. Ancak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; Türk Demokrasisinin temelinin atıldığı gün olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir.

Bu güzel bayramı öğrencilerime anlatmak ve yaşatmak için bir beste yapmıştım. Bu marşı yıllar boyunca öğrencilerime öğrettim ve onlarla 23 Nisan’ın sevincini paylaştım.

Geldiğimiz günün tarihi olan 23 Nisan 2019’da bayramı buruk duygularla kutladık. Çünkü ülkemizin yarı nüfusuna yakın yurttaşını temsil eden CHP Lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na hain bir linç girişiminde bulunulmuştu.

Ancak demokrasiye inanmış Aziz Türk Milleti, bu gibi provakasyonlara kapılmayacak, huzur ve güven içinde demokrasi yolunda yaşamını sürdürecektir.

Bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en umut verici duygularla kutluyorum. Büyük Atatürk’ün de dediği gibi; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Lakin (Fakat) Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. (Sonsuza kadar yaşayacaktır)”

Yazımızı yazıp bestelediğim 23 Nisan Marşı’nın dizeleriyle bitirelim.

23 NİSAN MARŞI
Yirmi Üç Nisan Bugün
Çocukların Bayramı
Bayraklarla Donandı
Yurdumuzun Her Yanı

Yürüyelim Rap Rap Rap
Haykıralım Hey Hey Hey
Kutlayalım Bayramı
Oynayalım Ley Ley Ley

Tutsak Yaşamaktansa
Ölmeyi Bil Türk Oğlu
Atatürk Devrimleri
Türk’ün En Doğru Yolu
Beyazıt SANSI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.