Edirne Belediye Başkanlığı tarafından uzun yıllar önce temeli atılan ve bir türlü tamamlanamayan Atatürk Kültür Merkezi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne ziyareti sırasında resmen açıldı.

Edirne Belediyesi tarafından kente kazandırılan Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarının yakın zamanda tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde kentin kültür ve sanat hayatında da önemli değişikliklere neden olacağına inanıyorum.

Kentte yaşayan ve özellikle ekonomik anlamda kültüre ve sanata yönelemeyen genç yeteneklerin de bu kompleks sayesinde ufkunun açılacağını düşünenlerdenim.

Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti esnasında detaylı inceleme fırsatı bulduğum Atatürk Kültür Merkezi, Edirne Belediyesinin planlayarak hayata geçirdiği önemli bir yapı olarak göze çarpıyor.

Kültürel işlevinin önemli olduğuna inandığım bina, aynı zamanda uzun yıllardır atıl olan Buçuktepe Mezarlığı alt kısmının da çehresinin değişmesinde önemli rol alacak gibi.

Binanın  tamamlanmasıyla, söz konusu alan ve çevresi daha ilk günden modern bir havaya büründü.

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarımızın kentimize ve kültür sanat hayatına hayırlı olmasını diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.