1881 Selanik’te doğan, 10 Kasım 1938’de sonsuzlukla kucaklaşan Mustafa Kemal ATATÜRK Ulusunun ruhunda nesiler boyu yaşamaya devam edecek.

Kısacık ömrüne her faniye nasip olmayacak başarı öyküsünü sığdıran, savaş meydanlarından utkuyla çıkan bir asker, Devlet adamlığı sürecinde büyük Devrimci; Bize miras olarak bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini Çağdaş uygarlık seviyesine taşımamız için yol gösterici olarak aklı ve bilimi rehber edinmemizi öğütlemiştir.

Kurucu liderimiz aynen şöyle diyordu: Hayatta en hakiki mürşit(yol gösterici)ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında mürşit aramak cehalettir.

 O şuna inanıyordu İlim ve Fen yolundan giden uluslar uygarlık yolunda emin adımlarla yürüyebilirdi.

Görevimiz onu sadece 10 Kasımlarda anmak değil, bize miras bıraktığı ülkenin refahını daha yukarıya taşımak olduğunu hiç bir zaman unutmadan çalışmak ve bu inancı geleceğe taşımak olmalıdır.

Atatürk’ün bedenen bizden ayrılışının 84.yılı. O halen ulusun gönlünde yaşıyor. Maddi ve manevi tüm varlığını ulusuna miras bırakan büyük Devlet adamı ölmedi. Çünkü; İstiklal Marşımızı seslendirmemizde, Bayrağımızın dalganmasında, Alfabemizde, Kadınlarımızın seçme seçilme haklarında, kısacası Yurttaş olmamızda emeği olan Atamız ölümsüzdür.

SAYGIYLA ANIYORUZ...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.