Edirne Belediyesi 6. Kitap Fuarı 5’ Ekim Cuma günü yapılan mütevazi bir törenle açıldı.

Mütevazi sözcüğünü özellikle kullanıyorum. Çünkü, geçtiğimiz yıllarda yapılan açılış törenlerinin yanında gerçekten çok sönük kaldı. Bunun nedenlerini burada sıralamanın fazlaca faydası yok. Ancak şunu en belirgin neden olarak söyleyebilirim ki; Ali Topuz gibi çoktan Türkiye’nin gündeminden düşmüş bir siyasi şahsiyetin “Onur Konuğu Olarak” açılışı yapması, açılışa ilgi azlığının birinci nedenidir.

6. Kitap Fuarının açılış töreninin sönük geçmesinin ikinci nedeni ise; Tarihi Kervansaray’daki alışılmış yerinin dışında, bir AVM’de organize edilmesidir. Kitap stantları da güzel organize olmayan bir düzende serpiştirilmişti ve ziyaretçilere çok da kolaylık sağlamadı.

6. Kitap Fuarı’ında Edirneli yazarlarımızdan Senih Yurdatapan, Güngör Mazlum ile Ayhan Tunca arkadaşlarımızı stantlarında ziyaret ettik. İyi dileklerimizi ilettik. Değerli kardeşim Tarihi Ciğerci Bahri Bey üç yazar arkadaşımızın da kitaplarından alarak üzerine düşen hemşehrilik görevini yerine getirmiştir.

6. Kitap Fuarı’ndaki stantları bir şekilde gezip gördükten sonra şu düşüncemi sizlerle paylaşmak istiyorum: Bir kültür şehri olan Edirne’de kitabı olan yazar arkadaşlarımızın sayısı giderek artmaktadır. Buna seviniyorum. Ancak bu yazar arkadaşlarımızın içinde Ayhan Tunca’nın yerini ayrı tutmamız gerektiğini de söylemek konumundayım. Dünkü ziyaretimizde de gördük. Ayhan Tunca’nın stantında konusu sadece ‘Edirne’ olan kitaplar sergileniyordu. O kitaplar ki; Her biri Edirne’nin ayrı bir yanını bize en ince ayrıntılarıyla anlatan kitaplardı.

Bu nedenle ben, çok değerli yazar arkadaşım Ayhan Tunca’ya alenen takdir, sevgi ve saygılarımı ifade ediyorum. Ve Edirne’de yaşayan ve hatta Edirneli olup da başka illerde yaşayan Edirneli hemşehrilerime de şunu söylemek isterim: “Ayhan Tunca’nın kitaplarından oluşan küçük bir kütüphaneyi evinizde kurunuz. Çocuklarınız bu kitapları görsünler ve tanısınlar. Çünkü Edirne’yi tanımak ve tabii ki sevmek için Ayhan Tunca’nın kitaplarını okumaya gerçekten ihtiyaç vardır. “

Umarım, önerilerim çok değerli hemşehrilerim tarafından dikkate alınacaktır. Çünkü Ayhan Tunca demek, Edirne demektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.