Ülkemizde seçimlerin gündeme taşınmak istendiği şu günlerde, özellikle muhalefet partileri yapılan anketlerde iktidarın oy kaybettiğini baz alarak seçimi kendi siyasi penceresinden değerlendirip başarılı olacakları havasına kapılıyorlar.

Bu başarıyı sadece kendinin ön planda olmasıyla gerçekleşir gibi yanılgı içindeler.

Muhalefet partilerinin alabileceği oylar aşağı yukarı ortada, onu dışında "yüksek oy alarak aşacağız" beklentileri boş hayaldir onları başarıya ulaştırmaz.

Ülkemizdeki bugünkü muhalefetin farklı siyasi görüşü savunanlarla oluştuğunu, onlarla ortak noktalarda buluşarak başarılı olunacağını kabullenmek zorundalar.

Onun için bugünkü ülke yönetimine karşı olan partilerin kendi ideolojilerini ön planda tutmaktan vazgeçip, ülkenin bugün içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için ortak noktada karar kılmaları gerekir.

Her parti kendi görüşünde ısrar ederse,tek blok halinde olan iktidar partilerine büyük koz vermiş olurlar.

İktidar güçlü medya imkanlarıyla bunu çok iyi değerlendiriyor. Muhalefet sözcüleri iktidarın tuzağına kolayca düşüyor. Bugüne kadar iktidar yönteminin muhalefet kanadında etkili olduğu, toplumun duyarlı olduğu konuları gündemde tutan iktidarın parti sözcüleri muhalefet partilerinin bu konudaki konuşmalarını kendine göre yorumlayıp geniş iletişim ağlarıyla halka yansıtarak başarılı oluyor. Böylece bugüne kadar ortak sorunlarda da anlaşamayan muhalefetin parçalı yapısından yararlanıyor.

Bu arada ülkenin gerçekten gündemde olması gereken ekonomik ve diğer sorunları gözardı ediliyor. İktidarın gündemine göre siyaset belirleyen, çözüm üretmeyen ,sadece eleştiren bunu sadece kişilere yönelten siyasetle muhalefet istediği başarıyı sağlayamaz.

Özellikle bugünkü parçalı haliyle halkta güven yaratması çok zor. Muhalefet sözcülerinin iktidarları zamanında gençlerin otomobil sahibi olacağı şeklinde afaki vaatlerle muhalefetin birlik sağlayıp halka güven vermesini beklemek hayal olur. Özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP sözcülerinin konuşmalarındaki gaflar, iktidar partilerine koz vermesi muhalefet partileri arasındaki konsensüsü zora sokuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın propagandayı sadece kendi partisi penceresinden değerlendirmesi, kendilerinin tek başına iktidar olacak hava yaratma iması, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından eleştiri konusu olmuştu. Muhalefet kanadında ortaklık yapacak partiler eğer başarıyı hedefliyorlarsa bu tekil söylemlerini bir yana bırakmalı.

----------------

TAŞRA ÖRGÜTLERİ DE AYNI HAVADA

Özellikle CHP sözcülerinin yapılacak seçimde ortak hareket edilmesinin zorunlu olduğu, onun dışında başarının mümkün olmadığı bilinmesine rağmen CHP taşra örgütleri de diğer muhalefet partileriyle ortak hareket etme görüntüleri yeterli değil. Ortada "hol yok yumurta yok" bu koşullarda iktidar rüyası görmeleri bu seçimde onları hüsrana uğratacsğını akıldan çıkarmamaları gerekir.

Bunun için de önce kendi aralarında birliktelik sağlamaları daha sonra da ittifak yapacağı partilerle ortak hareket etmeleri gerekir. Bunun dışında çözüm beklemek ham hayal olur.

------------------

PARTİ ÖNDERLERİNİN FİKİRLERİ ALINMALI

CHP'de bugüne kadar çeşitli görevlerde bulunup bugün yönetim dışında olan parti önderleri partiye bağlılığını sürdürenlerle bugüne kadar yaşanılan tartışmalar bu hayati önemi olan seçim öncesinde bir yana bırakılmalı. Onların da parti etkinliklerine katılması sağlanmalı. Gerektiğinde fikirlerinden yararlanılmalı. Bu partiye mesafeli yaklaşan vatandaşlar açısından güven ortamı yaratabilir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.