İyi bir giriş olmasa da BRAVO diye başlamak istiyorum bu kez.

BRAVO Aysel!...

BRAVO  AYSEL EKİZ…

Çünkü öyle öyküler yazmış, öyle güzel bir kitap oluşturmuş ki:  “Eline , diline, zekana ve kalemine  sağlık” diye haykırmaktan kendimi alamıyorum.

 “Oysa

Bütün Fotoğraflar  Mutludur”

Adlı yapıtıyla insanı, okuyanı , okumayanı bile şaşkına  çeviriyor.

Modern öyküleriyle,  sürükleyici ve şiirsel anlatımıyla lirizmin doruklarında tırmanıyor öykücümüz sanki. Aynı zamanda özge ve özgün içerikli.

İsterseniz önce, birkaç örnek alıntı:

“Eskidendi çok eskiden . Siz henüz eskimemişken…” , “ Bu gülüşü Salih’in öldüğü haberi yerleştirdi yüzüme.” , “Benim genzime özlem kaçıran hanımelinin kokusunu nisan çekiyor içine.”, “Kalbimin içinden kendini gökyüzüne atan  kuşlarım.” ,        “Dünyanın bilmem neresinde, bir kadın için hiç söylenmemiş sevda şiirinin, ilk sözcüğünü arıyordu şair.” … Baştan sona böyle bir anlatım, kolay mı?

Öykü yazmaya hiç girişmedim ama  eğer deneseydim  “Aysel  Ekiz’in öyküleri gibi olsun “ … isterdim.

Kısa soluklu anlatımların  içinde düşünülmesi gereken  gizemler dolu. Yalnız, bu de-ğil , duygusal dünyamıza da nar düşüren  seçilmiş sözcüklerle  oluşturulan öykülerin  dili de arı ve seçkin…

Ekiz’le Bursa’da tanışmıştık. Kızımın hem arkadaşı, hem meslektaşı olduğunu orada öğrenmiştim.  Canlı, cıvıl cıvıl istekleri olduğunu, bunlara ulaşabileceğini anımsatan bir duruşu vardı. Sanata ve yazmaya yatkın çalışmalarıyla  bui işi çok sevdiği belli oluyordu. Yanlış anımsamıyorsam: şiirle başlamış ama  öyküde bulmuştu kendini.. Tıpkı yolunu bulan bir ırmak gibi.

Gönderme inceliğinde bulunduğu yapıtına şunları yazmış: “ Güzel şiirlerin şairi sevgili Necdet amca… Güzel eş, Suzan Teyze… Size en büyük teşekkürüm  ÖZLEM’dir Sevgimle…”

Zımba Kitap yayınevince  kotarılan yapıtın ses getirmesi  gerektiğine inanıyor, öykü dünyasında yerini bulması  koşuldur, diyorum.

Böyle giderse tüm engelleri aşacak doruklarda yerini bulaktır, diye düşünmek istiyorum.

Can ve candan dostumuza;

Birkez daha seslenmek istiyorum.

Bravo Aysel,

Bravo Aysel Ekiz… seni candan kutluyorum. Ve yenilerinin yolunu gözlüyorum.

Hadi bakalım, kolay gelsin!..

DÜZAYAK

Yaşamın üst katları

Salkım söğüt ürperti

Yaklaşık olarak sevmiştim

Koro-sola izlerim  yolunu

Anıtlaşır   beklentim

Yaşamın alt katları

Altın sarısı gibi safran

Enerji kalori uzarım

Bir kara taşa yazılır yazım

Düzayak kaşıntılarım

N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.