Okumaya başlamadan önce özrümü kabul edin lütfen.

Şahsi ve bana ait bir konuyu sizler ile paylaşmanın çokta doğru olmadığını bilmeme rağmen kaleme alış nedenimin bazı dostlara ve onu tanıyanlara hatırlatmak ve hiç değilse dualarını almak amacını taşıdığını bilmenizi isterim.

Belki de yazacaklarımı birkaç kez yazmışımdır bile.

Çünkü 9 Aralıkta Babam,9 Şubatta da anam ve ardından kaybettiğimiz kardeşim için yazdığım yazılarım uzun yıllardır devam eder.

Belki hatırınızda veya biliyorsunuz ama yine yazacağım.

9 Aralık 1973.

Bir genel seçim günü.

Her seçimde İlçe merkezindeki bir sandıkta görevlendirilen babam sırf öğretmen olan kız kardeşim ile birlikte olabilmek ve onlarla hafta sonunu geçirebilmek amacıyla Hâkim Naci Göçer’e ricada bulunarak kendi isteğiyle onların öğretmenlik yaptığı Hasırcı Arnavut köyünde sandık başkanlığı görevini istiyor.

Daha Cuma günü akşamından rahmetli anacığımı da yanına alarak köye gidiyor.

Torun torba güzel ve özlem gideren bir buluşma sonrasında seçim sabahı erkenden kalkıp sabah namazı için camiye gidiyor.

Gidiş o gidiş ama dönüş kötü.

İşte ne olduysa o sabah olanlar oluyor ve sabahın alaca karanlığında rahmetli kız kardeşimin acılı feryatları ile uyanmaya çalışıyorum.

“Ağabiii, babamı kaybettik ağabiii” diyordu kız kardeşim.

Ağlamaktan sesi erkek sesini andırıyor sanki.

Dışarıya çıktığımda ayni bahçe içinde bulunan iki evimizin ona ait olanının önündeki bir minibüste uzanmış cansız yatıyordu babam…

Dünyamız yıkıldı adeta.

Koca tapucu Şinasi, boylu boyunca minibüsün içinde hareketsiz yatıyor.

İşte 53 yıl gibi çok kısa bir ömür noktalanıyor.

Takdiri ilahi hiç beklemediğimiz bir anda tecelli etmişti.

Oysa ne hayaller sona eriyordu.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle; doktoru olan bir yerde ikamet etmesi gerektiğini söyleyerek, Edirne den ev alıp sağlıklı bir yaşam sürme hayallerimiz bir anda yok oluyor.

Bir anda kendimi yalnız ve sahipsiz hissedişimin bende meydana getirmiş olduğu manevi çöküntü.

Evet, bugün değerli babamızın ölümünün yıldönümü.

9 Aralık tarihi bizim için unutulması mümkün olmayan ve bizde büyük bir yıkım meydana getiren bir tarih olması bakımından çok önemli ama bir o kadarda kapkara bir gündür.

Beş evladının dördünün sağ olup ona hayır dua okuduğu bir gün.

Allah gani gani rahmet eylesin ve mekânı cennet olsun inşallah.

Ebediyete intikal etmiş tüm babaların ruhu şad, mekânı cennet olsun.

Tabii ki benim babam koca Tapucu Şinasi’nin de….

Çünkü seni çok özledik babam.

Ruhun şad mekanın cennet olsun inşallah.

""Üç Erkek evladı Melih-Semih ve Senih'in bulunduğu foto ve Meriç Köyler arası Futbol Turnuvası tertip Komitesi olarak Kaymakam Bey ile kupa törenindeki fotolarını da izniniz ile paylaşmak istedim.""

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.