Mevsimlerin en güzeli doğanın gelin gibi süslendiği park ve bahçelerin  renk renk çiçeklerle bezendiği ilk bahar aylarıdır.

Kış uykusundan uyanan doğa  tüm güzelliklerini bu mevsimde canlıların akıllısı geçinen insanlara sunmaya  başlar .Her ne kadar insanların hoyratça davranması, doğa zenginliklerini yok etme çabası olsa da betonlaşmayan, toprağın  yok edilmediği  alanlarda topaktan  ortaya çıkan   rengarenk çiçekler  bu mevsimde kendini gösterir.Diğer üç mevsimin en güzelidir ilk bahar ayları.Ne yazık ki insanların yaşam derdi toplumun doğa dışında  meşgale, güzellik araması bu mevsimin güzelliklerinden haberdar  olmaması ile bir bakıyorsunuz  bahar gelip geçmiş. Son yıllarda ne yazık ki, bahar ayları da eski güzelliklerini kaybetmeye başladı.

Bu mevsime has yağmurlu havalar yerine  çöllerden gelen kumlu  yağmurlar yağmaya başladı.

Bahar ayları her ne hikmetse kendisine ilginin azalmasına tepki gösterircesine eski güzelliklerini de yitirmeye başladı.

-------------------

GÜZELLİĞİN FARKINDA DEĞİLİZ

Bahar ayı güzelliklerine ne kadar ilgisiz kaldığımıza toplu ulaşım  araçları ile yolculuğum sırasında da şahit oldum.

Edirne Belediyesi yolları çiçeklerle donatmış.Renk renk çiçekler yollara ayrı bir güzellik katıyor.

Birlikte yolculuk ettiğimiz iki genç gözlerini ayırmadığı bilgisayarlarından bir ara çevreye bakarak “ Bak  yollarda ne güzel çiçekler var”  diyerek defalarca gelip geçtiği bu yolları süsleyen çiçeklerin olduğunu ancak   görebildi.

Gençlerimizin telefon aşkı doğaya olan sevgileri de yok etti.Onun yanında birçok insanımız da yaşam mücadelesi nedeniyle baharın geldiğinden habersiz.Kaç insanımız  baharın güzelliklerine bakarak “Oh bahar ayları ne güzel insana ferahlık veriyor,kışın kasvetli havaları son buldu,Allahsımıza şükürler olsun  bu güzelliklerden yararlanalım ”diyebiliyor.

İnsanlar doğaya karşı da çok  duyarsız  oldu.Onun bitmez tükenmez güzelliğini başka yerlerde arar dutuna geldik.Kaçımızın bu güzel günlere bir daha erişeceğinin garantisi vardır.

Evlerin balkonlara çıkıp gökyüzünü seyrettiğimizde gördüğümüz güzelliği hangi teknoloji yaratabilir.Her zaman hoyratça davranıp yok etme yarışına girdiğimiz.kır çiçekleri  doğa tahribatına   aldırmayıp bahar aylarında topraktan  çıkarak güzelliklerine  her yıl sergiler.

İşte böyle tabiatın en güzeli  bahar aylarının sonuncusuna giriyoruz.Güzel günler gelip geçiyor.İnsanları maişet derdi, doğaya ilgisizliği , suni yaşam  toplumu bu güzelliklerden uzaklaştırıyor.Tıpkı tabii çiçeklerin yanında suni kokusu bulunmayan çiçeklere dönüyoruz.Ne yazık ki, insanlar kışın baharı baharda diğer mevsimleri özler.Kavuşmak için bu şart m der. Bazı şeyler yokken güzel olur. Şarkılar  en çok  bu mevsimde bestelenir Şairlerin ilham kaynağıdır bu bahar aylarıdır.Göçmen kuşları bu aylarda  ziyaretimize gelir,bizde habersiz yaşamlarını sürdürüp sonbahar aylarında göçüp giderler Tıpkı bir var olup sonra yok olan insan yaşamı gibi,günlük telaşlarımız hayatımızın zorlukları içinde  olsak da baharın güzelliğine ilgisiz kalmayalım .Tüm bu güzellikler Allah tarafından  doğayı acımasızca katleden biz insanlar için olduğunu unutmayalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.