Mayıs ayı her yıl doğanın tüm güzelliklerinin sergilendiği , çevrede seyrine doyum olmayan  bir aydır.Bu ayda  kış aylarında yapraksız çıplak olan ağaçlar, yeşilden yoksun  toprak  bahar güzelliklerinin  habercisi olarak çevremiz gelin gibi süsler.

 Sonbahar aylarında başka ülkelere giden göçmen kuşları bu aylarda ülkemize gelerek bahara ayrı bir güzellik katar.

Bahar aylarında topraktan fışkıran yeşil çimenler arasında nefes almak  insana huzur mutluluk verir.

Bahçeler.parklar bu aylarda renk renk çiçeklerle en güzel vitrin görüntüsü verir.Gökyüzünde birbiri ile yarışan bulutların arasında kuşların oradan oraya uçuşları  bahara bir başka güzellik

Ancak bir yıl sonra tekrar kavuşacağımız bu güzellikleri , bahar günlerinden doyasıya  yararlanalım. Doğa güzellikleri insana huzur veren dinlenmemizi sağlıklı kalmamızı sağlayan  günlerdir.

Allahın bize bahşettiği bu güzellikler insana  armağanının kıymetini yeterince  bilmiyoruz.

Havasını suyunu   kirleterek yaşamımızın koşullarını kendi ellerimizle yok ediyoruz.

Oksijen deposu olan ormanlarımızı yakarak yok ediyoruz.Onların yerine ne kadar ağaç ile donatsak da eski doğal yapısına kavuşturamayız.

Evimin balkonundan gökyüzünü seyrettiğimde  içim rahatlıyor,

Derin  nefes alarak huzur buluyorum.Gökyüzünün renk renk bulutları  doğanın sonsuz masmavi  görüntüsüne ayrı bir güzellik katıyor.

Ne yazık ki yaşam koşullarının zorlukları ve kaygısızlık  bizleri bu güzellikleri görmeden mahrum ediyor.Bazen de tabiatın bu güzelliklerinden yararlanma ,seyretme huzur bulma  yerine boş zamanlarımızın çoğunu kapalı sağlıksız mekanlarda tüketmek ile sağlığımızı da tehlikeye atıyoruz.

Baharın bu güzellikleri tıpkı yaşamımız gibi geçtikten sonra değeri anlaşılıyor.

Bedri Rahmi Eyüboğlu bahar güzelliklerini ”Bahar ve Biz “ adlı dizelerinde ne güzel ifade ediyor.

“yılda bir kere çıldırır ağaçlar sevincinden.

Rabbim ne güzel çıldırır.

Yılda bir kere uzatır avuçlarını yaprak.

Sevincinden titreyerek.

Yılda bir kere kendini verir toprak.

Yılda bir kere yarılır bahçeler hazdan.

Rabbim ne güzel yarılır.

Biz de bir kere sevinebilseydik.

Çiçek açmış ağaçlar gibi çıldırasıya.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.