Takım taklavatıyla gelen baharın orta kıyısında unutulmuş biri
Şapkasıyla söyleşir suya düşen gölgesi
Açmayan çiçek uçmayan çöl rüzgarları
Apartman  önleri çığırtkan çocuk sesleri
Haziran özlemine kulak kabartan göçmen kuş
Dutlar vişneler korum üzümler güncesi
Han yok hancı yok, nereye böyle maraton
Balkan yüreğimde yeşerince çim kokusu
Terör denen karanlık depreşir kör kuyularda
Yediği tabağa pisleyen pislik, çığırtkan sayın!
Yerim dar aklım karınca, ustam bukalemun
Ak güller çok uzaklarda kaldı açmıyor ustam
Baharın orta yerinde eceli goncalar artık yok
                                                        N.Tezcan
Çiçekler katmer katmer açılmaya başladı  ve renk renk. İnsan bakmaya bile kıyamıyor doğrusu. Yalnız Ballı babalar mı? Menekşeler çiğdemler beyaz- mor giriverdi yaşantımıza.Daha adını bilemediğim  çiçekler ve yemyeşil bir doğa.
Bir de şu bir mayıs emek bayramı kutlamaları.. Gerginlik günlerce önce başladı. Yer yüzünden, alan nedeniyle. Yer neden o denli önemli doğrusu anlamakta güçlük çekiyor insan.
Öğle üzeri. Bizim caddeden gruplar geçti. Sloganlar atıldı. Pankratlar  da kutlayanların elindeydi. Hepsini uzaktan izlemek çok zor. Bağıra çağıra söylenenlerin de çoğu anlaşılmadı. Neyse ki olay olmadı, görebildiğim kadarıyla.Bu da insanı mutlu ediyor doğrusu.
Yıllar önce yapılan yanlışlıklar da sanırım gündemde değildi.
Emek kutsaldır, benim bildiğim.Emek olmadan yemek olmaz denirdi bir zamanlar.. Yanlış mı?
Özellikle “üretmeden tüketilmez” deyişi de gerçekçi.  “Eşit emeğe, eşit ücret” Ulusal gelirin eşitçe dağılımı da önemli. Toplumlardaki dengesizlikler ve uçurumlar kaosa, anarşiye yol açabilir çünkü. Toplum bilimleri böyle söyler, böyle yazar.mperyalizm, kapitalizm evrenselleşse bile özü sağlam değildir, “Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler” özdeyişi liberalizmin yapsında içeriğinde ve özünde vardır. İnanç ve ekonomik sömürü insanın yapısı ve doğasıyla  uzlaşmaz. Bunun ve benzerlerinin yolu faşizimden geçer.nsan her türlü diktatörlüğü hazmedemez. Bu sınıf diktatörlüğü için de geçerlidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.