Bırakın Bakan takip etmeyi,dışarıya bile çıkamıyorum bir yıldan bu yana. Corona illeti nedeniyle oda hapsi yaşıyoruz.

Hoş artık bizim Bakan takip edip Haber yetiştirme gibi bir derdimizde kalmadı zaten.Yaş olarak ta o devri tamamladık elbette ama izlemek ve dinlemek için dahi takip etmek hoştu ve bir anlamda terapi gibiydi bizler için.

Genç kardeşlerimizin detaylı ve gerçektende haber gibi haberler yaparak tüm gelişmeleri evimize kadar ulaştırması ile her konuda bilgi sahibi oluyoruz.Geçtiğimiz günlerde yanlış tahmin etmiyorsam kabinenin en uzun boylu üyesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Edirne ve İlçelerini ziyaret ederek birçok projeden söz etti ve hayata geçeceği konusunda teminat verdi

Dünyanın en uzun boylu 20 lideri arasında 4.sırada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında görev yapan bir Bakanın uzun olmasıda doğal tabiiki.

Uzun boylu sayılan Valimiz Canalp yanında kısa kaldı sanki.

Neyse bırakalım boyu postu da konuşulanları ve vaad edilenleri tek tek ele alıp herkesi bilgilenmesini ve notlarına alıp takip etmesini sağlayalım.

İktidarı ve muhalefeti ile bu şehir için yapılması planlanan ve sözü verilen yatırımların takipçisi olmalıyız ve yerine getirilmediğinde yetkililere ve ilgililere sormalıyız.

Bakan Kurum'un Edirne için söyledikleri ve düşündükleri gerçektende sevindirici ve gururlandırıcı.

Ne diyor Bakan Kurum;"Edirne'de yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. Projelerimizi, hep birlikte istişare ettik. Bu çerçevede önemli kararlar aldık.Bugüne değin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Edirnemize birçok alanda 16 milyar liralık yatırım yapıldı. Yeni yatırımlarımızı da yaparak Edirnemizi daha yaşanabilir, daha güçlü ve bölgesinde lider bir şehir haline getirecek adımlar atmaya devam ediyoruz

Bu kapsamda aldığımız kararlarımızı paylaşmak isterim.Hedefimiz Güçlü Türkiye,Güçlü Edirne"

Doğrudur.

Bunları inkar etmek yok saymak haksızlık hatta vefasızlık olur.

Yeterli mi? elbette değil.

Edirne daha fazlasına layıktır tabiiki.

İşte burada Edirnelilere önemli görevler düşüyor.

İktidarıyla muhalefeti ile.

İstemesini bilmek lazım çünkü ağlamayan çocuğa meme vermiyorlar.

Hizmet alımında iktidardan istemesini bilmek çok önemli.

Hele hele akıllı olmak çok önemli böyle durumlarda.

Partizanlık yaparak, "ben ona eyvallah etmem,ayağına gitmem,yalvarmam" gibi sözlerle muktedire uzak durmak bir şey kazandırmaz hatta çok şey kaybettirir.

Edirneyi örnek alalım.

Rahmetli Cengiz Varnatopu Başkan zamanından başlamıştı Alt Yapı yenileme ödeneğinin çıkartılması işi.

Parçuk purçuk,ufak tefek paralar geldi o gündem bu güne ama topyekun Alt Yapıyı yenilemek için gerekli olan para daha şimdi geldi ve işler yapılmaya başladı.

Peki nasıl geldi ve İller Bankasından nasıl çıktı para?

Bana göre Belediye Başkanı Recep Gürkan akıllı bir Başkan olduğunu bu konuda da gösterdi ve bu sorunun CHP lilerin sorunu olmayıp tüm Edirneli vatandaşların sorunu olduğu İktidar Partisi yetkililerine kabul ettirmeyi başardı ve sorunu çözdü.

Bu çalışmada nereye gelindi bilemiyorum ama iyiden iyiye işler sürdürülüyor ve alt yapı tümden değişiyor.

Recep Gürkan Ankara'ya gidip Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal ile sorunun çözümünde etken olacak makamlara gitmekle ne kaybetti?

Benim notlarımda yer alan yedi defa Fatma Aksal'a teşekkür etmekle dilimi koptu,boyumu kısaldı,şahsiyetimi zafiyet gördü?

Hayır hiçbiri olmadı ve sadece Edirne kazandı..

DEVAM EDECEĞİZ...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.