“Cihanın  nimetinden:

Kendi ab-ü danemiz

Yeğdir.

Elin kaşanesinden  kuşe

İ-viranemiz yeğdir…”

***

Bırakın yanan yansın.

Yakan yaksın…

Her millet layık olduğunu

Yaşıyor

Biz kendi kuşe-i          

 Viranemizi yaşanılır hale

getirelim:

Yeter…

Bu derin anlamı olan şiiri bir gazetede gördüm. Derin bir anlamı var… özellikle “Her millet layık olduğunu yaşıyor.” Deyişi beni oldukça etkiledi. Ve hemen paylaşmak istedim.

Şu dünyanın işine aklım hiç ama hiç ermedi , ermiyor.İşte  ekim ayı da bitti. Hasat zamanı sanırım başladı ve bitti galiba. Elde edilen ürünler üzerinden gerçekleşecek fiyatlar konusu her yıl olduğu gibi galiba yine tartışma konusu olacak.

Kitap günlerimiz de sonlandı. Edirne için elbette güzel bir olay. Takdir etmek gerekir Edirne Belediyesini… Her yıl tekrarlansa çok iyi olur. Çünkü kitap demek  okumak ,yalnızca insana özgüdür. Yazanlar da takdir edilmeli, el üstünde tutulmalıdır, kanımca…

İstemeyerek de olsa kafama takılan şu gelişmeyi de vurgulamadan edemeyeceğim:

Ben yetmişte Edirne’ye geldim. Şiir ve köşe yazılarımla yerel gazetelerde yer aldım. 14 Kitabım oldu. Çok az destek aldım. Etkinliklerim sürmekte. Ancak son iki yıldır Edirneli yazarlardan olarak çağrılmadım. Bu nedenle ben de fuara gitmedim, çok istediğim halde.

Bundan öncekilere çağrılmış  katılmıştım.Düzenleyenlere  sormak geçiyor içimden. Neden, neden, neden?.. Yani ben şair ya da yazar değil miyim?

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.