Evlerimizin balkonları çoğu binada olduğu gibi çamaşırların asılacağı veya boş bırakılan yerler olarak kullanılıyor.

Onun yerine  evlerimizin  balkonlarının  iç açıcı olması çiçeklerle donatılması adeta park haline dönüşmesi insana huzur ve mutluluk  verir.

Ne yazık ki halkımızda balkonlarını çiçeklerle donatma alışkanlığı ilimizde yeterli düzeyde değil. Avrupa ülkelerinde çok yaygın olan çiçeklerle bezenmiş  parkı andıran balkonları ilimizin çok az balkonunda  görmek mümkün .Balkonu çiçekle bezeli   evler çiçekten yoksun evler yanında  rengarenk çiçekli görüntüleri  ile o evlere ayrı bir güzellik kazandırıyor. Çiçekli balkonlarda  oturup dinlenmek  çevreyi seyretmek  insana huzur mutluluk  veriyor.

Halk arasında yarışmalar yapılarak balkonların çiçeklendirilmesi ödüllendirilmeli, çiçekli balkonlara ödül verilmeli  halkın ilgisi sağlanmalı.

---------------

KOMŞU ÜLKELERDE ÇİÇEĞE İLGİ ÇOK

Kentimize alışveriş için gelen Yunan ve Bulgarlar dönüşlerinde mevsimlik çiçek almayı da ihmal etmiyor.

Fidan ve çiçek satıcıları komşu ülke vatandaşlarının çiçeğe ve süs bitkilerine çok ilgi duyduğunu  ilimizden aldıkları  çiçek ve süs bitkileri  ile balkonlarını süslediklerini, bu konuda talebin çok olduğunu söylediler.

İlimizde bazı apartman bahçeleri beton yığını halinde yeşillikten yoksun.

Buna karşın doğayı seven insanların ikamet ettiği apartmanlar ise renk renk çiçeklerle adeta parkı andırıyor.

Evlerin bahçelerinin çiçeklerle bezenmesi orada ikamet eden vatandaşlar için de huzur kaynağı oluyor.Bahçelerin yeşil alan haline gelmesi çiçeklerle bezenmesi kentimize ayrı bir güzellik katacaktır.

Apartmanların bahçelerinin de  park haline dönüşmesi özendirilmeli.Böylece kentimiz bir çiçek  bahçesi haline gelecektir.Çiçeğe ve yeşil alan özlemi okul sıralarında öğrencilerimize de anlatılarak öğrencilere çiçek  ve doğa sevgisi aşılanmalı.

--------------

FIKRA

YENİDEN DİRİLİŞ VAR MI?

60-70 yaşında olduğu halde henüz 30 yaşında olduğunu söyleyen bir kadın toplantıda bir profesöre sordu:

-“Sayın hocam çok merak ediyorum,acaba öldükten sonra yeniden diriliş diye bir şey var mı? Buna inanıyor musunuz?”

Profesör:

“Elbette var, bunda hiç şüphem yok. Bakın siz 30 yaşında olduğunuz halde,60-70 yıl önceki olayları adeta yaşamış gibi mükemmel hatırlıyorsunuz”

-----------

ÖZLÜ SÖZ

Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın uşağı olmak şarttır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.