1983 yılından bu yana çeşitli yayın organlarında köşe yazarlığı  yaptım. Kendimce bölge sorunlarını yorumlama görevimi yerine getirdim. Bu merak Tekirdağ’da yayınlanan bölge gazetesi  Olay ile başladı.Köşe yazılarımın ismi de bugün olduğu gibi ‘SÖZÜM ONA’ adıyla devam etti.

Bu ismi koymamdaki amaç yazılanların o konu ile ilgili olanları kapsadığını onun dışında bir amacın olmadığını  ifade etmekti.

Gazetelerde hizmetim  sonrası 7 yıl devam eden belki de bölgemiz televizyonu ETV’nin  ilimiz hakkında  en  önemli sorunların  gündeme getirildiği,çözümde katkı yapıldığı yılları  içeren dönemde 7 yıl süre ile  televizyonun haber müdürlüğü görevinde bulundum.

Bunlar afaki,boş iddialar değil .O günün arşivlerine bakanlar bunu görecektir.Bazı vatandaşlar bize  bugün dahi o günlerde yapılan TV programlarına özlemini dile getiriyor.

Daha sonraki dönemde gazetelerde köşe yazı yazma özlemim devam etti. Bu alanda gereğinden fazla iddia sahibi kişilerden biri olmadım. Bugün ilerlemiş yaşıma rağmen köşe yazısı yazmayı bu alanda bölgenin ekonomik sosyal ve diğer sorunlarını kendi üslubumca  hiç kimseyi hedef almadan sadece konuya odaklanarak yazmayı amaçlıyorum.

Tüm yayın organları İl Halk Kütüphanesi  arşivlerinde var. Merak edenler orada görebilir.

Bu süre zarfındaki yazılarımda bölgemiz açısından bazı sosyal  ve çevre siyasi  sorunlarını gündeme taşıyıp çözüm bulunmasına katkı yapmam beni mutlu etti.

Burada  o amaçlı bir konuya değinmek istiyorum.Eski İstanbul Caddesi  dört yol ağzında  çevre köylere gidecek vatandaşlarımız açık havada,soğuk,sıcak ortamda minibüs bekliyorlardı.Zamanın belediye başkanına  defalarca başvurmalarına rağmen köşede uygun yer,   yolcuları altına sığınabileceği bir kapalı yer yapılmasını  başaramamışlardı.

Bu konuyu  köşemde defalarca gündeme getirdim. Köylü vatandaşların  her türlü hava koşullarında ,yağmur altında  minibüs beklediklerini duyurdum.Sonunda burada köylü vatandaşlarımızın altına sığınabileceği bir kapalı yer yapıldı.

Oradan geçtiğimde bu hizmete katkı yapmam beni mutlu ediyor.

Son olarak bir örnek vermek istiyorum.Balkan Savaşında Şehit olan atalarımızın anısına   yaptırılan Balkan Şehitliğini ziyaret ettiğimde çevresinde yapılan çeşmenin suyunun akmadığını gördüm.Köşemde bu konuyu dile getirdin.İki gün sonra çeşmeye su geldiğini öğrendim. Bunun gibi çok örnek var.Bunlar bazılarına göre küçük önemsiz şeyler olabilir.

Benim köşemde çok önemsediğim konular bunlar.

Köşe yazarlığının önemli görevlerinden birinin de bu konuları gündeme getirip çözüme katkı yapmak olmalı.Ben köşe yazarlığım süresince öyle onu bunu gereksiz yere  suçlayıp bazılarına yaranma fayda sağlama  gibi amacım olmadı.Kişilerle değil sorunlarla ve çözüm yolları ile ilgilendim.

Burada görevini layıkıyla yapan arkadaşlarımı tenzih ediyorum. Ben gücüm yettiği sürece bu yolda devam edeceğim.Mahalli basında  esas amaç bölge sorunlarını gündeme getirip çözümüne katkı yapmak olmalı.Ben böyle başladım  ve  gücüm yettiğince böyle devam edeceğim.Bugüne kadar kendimle ilgili yazı yazmadım.

İnsan ömrü sınırlı  eğer bir gün yaşama veda edersem bunlar  arşivde kalsın diye gündeme getirdim.

 Zira hatırda kalmaz satırda kalır diye bir ata  sözümüz vardır. Onu dikkate alarak  yazıyorum.Zaman kimin satırlarının  bölgemizde derde deva olduğunu,kimin bu alanda ne kadar hizmet ettiğini gösterecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.