Edirne Mahalli seçimlerinde CHP Keşan,Havsa ve Lalapaşa ilçelerini  AKP’de geri almayı başardı.

Buna  karşılık Uzunköprü,Meriç ve İpsala ilçelerinde başarılı olamadı.

Edirne merkezde başarısı ise son anda halkın partisine sahip çıkması ile sağlanabildi.

Bu demokrasinin kalesi konumunda olan Edirne için başarı sayılamaz.

Bunda genel merkezin yanında halkın partisine yeterince sahip çıkmamasının etkisi var.

Partililer “nasıl olsa başarırız” diye rehavete kapıldılar.Seçimi kazanmak için gereken gayreti gösteremediler.Anadolu’nun bazı illerinde bakıyoruz güç koşullarda da olsa Edirne’den çok başarılı olan illerimiz var.

Bu görüntü kentimizdeki sosyal demokrat halkımız için uyarıcı olmalı.

Sanırım bu durumda Edirne’deki parti yapısı yeniden gözden geçirilmeli.Parti içindeki hizipler giderilip birlik ve beraberlik sağlanmalı.

CHP Edirne’de bu başarısı ile yetinmemeli.Partililer de eleştirme yerine sorunların çözümüne katkı sağlamalı.

Uzunköprü gibi CHP’nin en çok oy aldığı bir ilçede başarısızlığın nedenleri  iyice araştırılmalı.

Keza, Meriç ilçesinde seçimi kaybetmenin eski adayda ısrar etmenin sonucu olduğu biliniyordu. CHP ülke  genelinde genç adaylarda ısrar ederken bu ilçede buna  gerek duymamanın  sebepleri irdelenmeli.

Edirne gibi Kırklareli ilimizde de görülen başarısızlık masaya yatırılıp çözüm yolları bulunmalı.

CHP başka illerde başarılı olurken partinin en güçlü olduğu Edirne ve Kırklareli’nde beklenen başarıyı gösteremedi.

--------------

KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ BAŞARI

CHP bu mahalli seçimde hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir başarı elde etti.Bunda ekonomik dar boğaza düşen halkımızın etkisi çok büyük.CHP bu  Konuyu halka  duyurmada başarışlı oldu.

Bakıyoruz CHP’nin bugüne kadar yok denecek kadar az oy aldığı illerden oy alıp belediye başkanı çıkardı.

Bu durum Ana Muhalefet Partisin in bir ideolojinin  partisi yerine bir kitle,halkı kucaklayan parti  konumuna gelmesinde önemli mesafe aldığını gösteriyor.

Ülke genelinde CHP’nin birinci parti, seviyesine  gelmesi, gelecek seçimde iktidar olması için imkan yarattı.CHP bunu çok iyi değerlendirmesi,etkili olmadığı yörelerde neden başarılı olamadığının sebeplerini araştırması gerekir.

Yoksa “bu bana yeterli” diye iş geçiştirmek isterse iktidar hayalleri  suya düşer.

Çünkü mahalli, yönetimde başarılı olsa da iktidarın  elinde büyük avantajı var.Her zaman onu kullanmak isteyip mahalli idarelerin çalışmalarını engelleyebilir.CHP’li belediyeler bugüne kadar bu engeli aşmayı başardılar.Yeni belediyelerin de bu yolu izlemesi ile başarı daha yaygınlaşmış olacak.

Son seçim haritasına baktığımızda kırmızı renklerle gösterilen CHP’nin başarılı olduğu yerler Anadolu illerine doğru yayılıyor. Bunu daha da gelişmesi partinin izleyeceği halkı kucaklayan politikasına bağlı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.