Bakıyoruz, bölgemizdeki meslek kurum temsilcilerimiz Basın toplantısı yaparak sorunlarını dile getiriyor.

Yıllardır tekrarlanan yöntemleri bu.

Peki, bu açıklamalarıyla bir sonuç alıyorlar mı?

Bu tür açıklamalarının ardından değişen bir şey olmuyor. Şikayetler, sadece orada sözde kalıyor.

Bu muhteremler bölgede biriken sorunlarının takipçisi olmada kararlılık gösterip, bunları üst makamlarına iletmede toplu olarak çaba gösteriyorlar mı?

Bugüne kadar sorunlarını çözebilecek bir gayretleri olmadı. Öyle laf olsun diye yapılan yazılı açıklamalarla sorunlar çözülmeyeceğini koltuk sever başkanlar ne zaman öğrenecek?

Esnaflarımızın, meslek kuruluşlarının ekonomik sıkıntıları dayanılmaz düzeyde olduğu biliniyor

Meslek kurum temsilcilerimiz bugüne kadar söylediklerini bir kez daha tekrar ederek akıllarınca sorunlarının giderileceğini sanıyor. Bu çıkar yol değil.

-------------------

MİLLETLE ALAY EDİLİYOR

Marketlerdeki ürünlerin üzerinde bulunan sonu “99”la biten halkı gaza getiren fiyatlardan bıktık usandık.

Ülkemizde altta kalanın canı çıksın görüntüsü veren ekonomik anlayış uzun zamandır devam ediyor.

Mahalli basınımızda BU sorunlar dile getiriliyor. Bugün akıllarınca sorunlarının çözümü için açıklama yapanların uzun zamandır sesleri çıkmadı.

Yumurta kapıya geldi, halkın dayanacak mecali kalmadı. Şimdi akılları sıra basın açıklamaları ile sorun çözmeye çalışıyorlar.

O günler geride kaldı,onu unutun. Günümüzde sorunları toplu olarak sahiplenmeden olumlu netice almak mümkün değil. Hak arama konusunda kararlı mücadele edenler haklarını topluca sorunlara sahip çıkarak alabiliyor.

Öyle masa başında yapılan yazılı açıklamalarla hakkını elde edeceklerini sananlar sonunda yöneticilerin vereceği hakla yetinmek zorunda kalıyor.

-----------------------

SENDİKALARIN VARLIĞI YOKLUĞU BELLİ DEĞİL

Sendikalarımız toplu sözleşme zamanında atıp tutuyor:Sonunda işverenin vereceği hakla yetinmek zorunda kalıyorlar.

O halde meslek kuruluşları yönetimlerinde , rengi belirsiz sendikalara gerek var mı? Topluma bir faydaları olmayacağına göre başka işlerle uğraşsınlar o makamları işgal etmesinler.

Bu konu, odalarının Ankara’da uzun yıllardır saltanatını süren,koltuklarını ve ballı maaşlarını bırakmak istemeyen üst yöneticileriniz bu alanda ne yaptıkları sendika üyeleri ve meslek kurum temsilciler tarafından sorması gerek.

Sesi soluğu çıkmayan, sadece koltuğunu düşünen bu üst yöneticileriniz olduğu sürece sizler böyle laf olsan diye verdiğiniz demeçlerle esnafların dar gelirlilerin sorunlarına çözüm bulamazsınız.

Demokratik ülkelerde haklar nasıl elde ediliyor.?

Bir inceleyin bakalım. Hiç olmazsa onların benzerini ve tüm esnafları kapsayacak şekilde demokratik kurallar çerçevesinde dile getirin.

Yıllardır beklediğiniz “Perakendecilik Yasası” emeklilere ve dar gelirlilere yönelik vaatler ne oldu?

Büyük marketlerin mantar gibi çoğalması, küçük esnaflarımızın kepenklerini kapanmasına neden oldu.

Bu alanda küçük esnaflarımızın yararı için meslek kurum temsilcileri ve siyasilerimiz gereken gayreti göstermiyor.

Esnafların sorunları böyle laf olsun diye verilen demeçlerle çözülmez.

Bu meseleyi üst kurumlarının sahiplenmeleri ,bu alanda gayret göstermeleri gerekir.

Bu yapılmadığı ,üst yönetimlerinin esnafların sorunlarını sahiplenmek yerine koltuklarını, kıyak maaşlarını düşündükleri sürece küçük esnaf yöneticilerimiz sadece bu tür yakınmalarla yetinmek zorunda kalır:

Onlar da ses getirmez.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.