2014-2015 Yıllarında oluşumunu sağladığınız ve 2016-2017 yıllarında başarılı çalışmalarına tanıklık ettiğimiz Voltran'ın performansındaki düşüklük birçok vatandaşımız tarafından fark edilip üzüntü yaratıyor.

Başlıktaki soruyu ve benzerini soranlarda oldukça fazla.

Daha seçim propagandaları sırasında Edirne halkına vaat ettiği; “bu kentte huzur ve barış ortamını kurma” sözünü hala sık sık tekrarlayan ve göreve başladığı daha bir yıl dolmadan ETV de yaptığımız bir Yerel Gündem Programında;"Başkanım ilk işiniz ne olacak? sorusunu sorduğumda; “Hocam biz Voltranı oluşturmaya çalışıyoruz,kurumlar arası ilişkileri en samimi ve candan bir havaya büründürme gayreti içindeyiz" demişti Başkan Recep Gürkan.

Bu söylemden sonra birçok kez yazdığım köşe yazılarımda Voltranın oluştuğunu ve birlik beraberlik ruhunun etkin biçimde hareket halinde olduğunu belirtmiş Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bu konuda kat ettiği mesafenin küçümsenmeyecek boyuta ulaştığını ifade etmiştim.

Artık Voltran'ın Edirne için birlikte hareket etme ve sonrasında sonuca ulaşma konusunda elde edilen gücün ortaya çıktığını birçok konuda görmek Edirne'mizde memnuniyet ortamının doğmasına vesile olmuştu.

Kurumlar arası ilişkilerde ki dostane temasların, Edirne için neler yapılması konusunda karar almada da daha sağlıklı bir sonuca ulaşılmasına neden olduğunu inkar etmek vefasızlık olurdu.

Sözün özü şu ki; Başkan Recep Gürkan; “yapacağınız en önemli ve ivedilikli iş nedir?” sorusuna geçen on aylık süre içinde cevap vermiş oldu.

İlin Valisi ile, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Ticaret Borsası Başkanları, Esnaf Odası Başkanı ve diğer STK Başkanları ile tesis etmiş olduğu olumlu ilişkiler özlenen ve arzulanan tablonun ortaya çıkmasına neden oldu.

Bunun en bariz örneğini o yıl katıldığımız EMITT–2015 Fuarında yaşayıp ve görmüştük. Başkan Recep Gürkan’ı bu şehirde yaşayan ve daha önce bu olumsuz tablolara tanıklık etmiş biri olarak kutlayıp tebrik etmiştim.

Birlikte hareket etmenin, birlikte düşünüp karar vermenin, ben değil biz demesini hayata geçirmenin yöneticilikte ne kadar elzem olan bir erdem olduğunu bir kez daha örneklerle yaşayıp görmüştük.

Daha önce katıldığımız Fuarlarda Edirne olarak hep boynumuz bükük olarak oradan ayrılırken, standımıza birkaç tanıdık sima dışında kimse gelmezken, o yıl doldu taştı Edirne standı. Ama bu birlikteliğin paydaşları olan Vali,Belediye Başkanı, Etso Başkanı ve Borsa Başkanı,Esnaf Odaları Birlik Başkanı etkinliğin başından sonuna kadar ev sahipliği yapma örneği sergilemişlerdi.

Daha sonraki yıllarda pek çok ekonomi panelleri düzenleyerek Edirne'nin Ekonomik ve Kültürel yönden kalkınması ve kabuğunu kırması için gayret gösterdi emek harcadı Belediye Başkanı Gürkan.

YENİ Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Edirne Belediyesinin iş birliğinde gerçekleşen panel,kent yönetiminde ortak akılla hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekerek düzenlediği 2016 YILI EKONOMİ ZİRVESİ,10-3-2017 tarihinde düzenlenen EDİRNE EKONOMİSİ paneli,24.03.2017 tarihindeki NTV Eko Anadolu Panelinde Edirne Ekonomisi Masaya Yatırılmıştı.Bunların hepsi Başkan Gürkan'ın arzusu olan Voltranın oluşumunda sonra ortaya çıkan güzel gelişmelerdi.

Bunları neden yazdım,geçmişi hatırlatmayı neden arzuladım ondan da bahsetmek isterim.

Birkaç yıl devam eden ve güzel gelişmelerin yaşandığı bu birliktelikte bazı zafiyetlerin mevcudiyetinden bahseden bazı vatandaşlar; oluşturulup başarılı bir ortamın ortaya çıkmasını sağlayan bu birlikteliğin bozulduğunu ve 2015 yılı sonrasında oluşan dostluk ve arkadaşlığın soğuk ilişkilere yerini bıraktığını söyleyerek, Voltranın kırılıp dağıldığını tahmin ettiklerini ifade ederek üzüntülerini dile getirdiler.

Sadece onlar değil tabiiki.

Benim de aralarında bulunduğum birçok kişi bu kanıda ve Votran'ın beş arslanı ile yeniden canlanmasını ve kükremesiini bekliyor.

Dilerim Voltran sağdır ve Edirne için yine önemli hizmetler konusunda tüm uzuvları ile uyum içinde hareket etmeye devam edecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.