İslam aleminin en kursal günlerinden sayılan iki bayramdan biri olan Ramazan Bayramına ulaştık.

Dini ve Milli Bayramlar  toplum arasında kardeşliğin,

Dostluğun,dayanışmanın yaygınlaştığı,dargınlıkların  ortadan kalktığı  milli  güzellik günleridir. Din i bayram günleri İslam aleminin en önemli günlerinin başında gelir.Ülkemizde de huzur mutluluğun değişmez geleneği  haline dönüştüğü günler dini bayram günlerimizdir.O günler geldiğinde tüm aileleri bayram telaşı alır.Bir adı da Şeker Bayramı olan Ramazan Bayramı’nda birbirinde uzakta olan aileler  bir araya gelip hasret giderir.Nineler ,dedeler evlatlarına ve torunlarına kavuşur.

Bayramlaşan çocuklar hediyelerle sevindirilir. Her ne kadar eski bayram güzellikleri ve dayanışması olmasa da yine bayram günleri sevginin odaklandığı  dostlukların pekiştiği kutsal günlerimizdir.

Bayram günleri yaklaştığında yaşlılarımız eski geleneklerini devam ettirir.

Yakınları için en güzel yemekleri hazırlar torunlarını kucaklamak için yolları gözler. Yaşlılarımız için bayram günleri en mutlu ,huzurlu günlerdir.

Yaşlılarımız O günlerin gelmesini dört gözle beklerler.Hayatlarının son baharında yaşadıkları bayram günlerinin onlar için ayrı bir güzelliği önemi  vardır.

--------------------

BAYRAM GÜNLERİ ESKİ GÜZELLİĞİNDE DEĞİL

Değişen  gelenek,görenekler ve teknoloji  sonunda eski bayram geleneklerini,güzelliklerini  de yok etti.Bugün bayram günü geldiğinde bazı aileler yakınları ile bir araye gelip hasret giderme, kucaklaşma yerine tatil bölgelerine gidip böyle kutsal günleri yeni dostları ile kutluyor. Yakınlarına bayram kutlamalarını bir mesajla yetiniyor. Bu tür yeni adetler bayram günlerimizin yok olmasına neden oluyor.

Bir toplumda gelenek ve göreneklerin zedelenmesi o toplumda dayanışmanın sevginin de yok olmasına neden olabilir.

Halkımız arasında en kalıcı bağı,dostluğu sağlayan geleneklerimize,ortak değerlerimize sahip olmak herkesin görevi olmalı.

Bu duygularla tüm halkımızın,İslam alemine hayırlı,huzurlu ,mutlu bayramlar dilerim.  

     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.