Kış ayları altyapı çalışmalarını durduğu aylardır.Yaz süresince Edirne’de  yoğun bir altyapı çalışması oldu.Bazı mahalleler  bundan faydalanıyor.

Kış aylarında bu tür çalışmaları yapılması mümkün değil.Bu arada vatandaşlardan  belediyenin bazı şikayetleri dikkate almadığı konusunda yakınmalar var.Alt yapı çalışmaları konusunda bazı hataların olduğu bazı yerlerde çalışmalar sırasında  yol kenarlarında biriken taş ve diğer atıkların  öyle bırakıldığı  defalarca ilgililere duyurulmasına rağmen  dikkate alınmadığı  iddiaları var.

Bu durum benim de dikkatimi çekiyor.Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da kuşlağına gelenler vardır.Bazı kişiler bu şikayetleri abartarak belediyenin  başarısız olduğu şeklinde lanse ediyor. Bu şikayetlerin olmaması için yetkililerin bir gün şehir merkezinde  yol çevrelerinde böyle görüntülerin olup olmadığını kontrol etmeleri gerekir.

Böylece bu şikayetler son bulur.Bu görüntüler her an halkın gözünün önünde olan belediye çalışmalarını olumsuz gösterecek görüntüler.Edirne belediyesi böyle olumlu çalışmaların sonunda bu tür eleştirilerin olmaması için gerekeni yapmalı.Bunların içinde benim de gündeme getirdiğim, Margi yandaki şehir merkezine giriş istikametinin  park içindeki  durağa  giden   kısa mesafeli yol minibüs sürücülerinin  çok şikayet ettiği bir yer. Yol kasislerle dolu.Buradaki çukur yerlere yama yapılması gerekiyor.Yine bir başka şikayet konusu  minibüslerin yolcu indirme ,bindirme yeri olan cepler adeta bazı araçların durak yeri durumunda.Bu konuda bir yaptırım olamaz mı?

 Araç sürücüleri bu durumda yolun üzerinde trafik akışı içinde yolcu indirip bindirmek zorunda kalıyor.

Yine bir başka sorun özellikle ilimize gelen misafirlerin araçlarını park ederek alışveriş yapmaları için yapılan Yedi yol ağzındaki durak yerleri gün boyu çevre esnaflarının  araçlarını park ettiği yer olarak kullanılmaya devam ediyor. Bu doğru mu?

Kısaca bu ve benzeri belediye hizmetlerinin aksaklık olduğu iddia edilen yerlerde  yapılacak kontrollerde   bunları belirlemek kolay . Bir iki personelin görevlendirilmesiyle bu sorun çözüme kavuşabilir.

Halkımız da bu tür yakınmaları abartarak belediye hizmetinin başarısızlığı olarak gösterme yerine ilgili yerlere şikayette bulunarak giderilmesine katkı yapmalı .Bu arada görevini ihmal eden personel varsa onu da uyarmalı.İşlere ancak böyle yoluna girer.Belediye Başkanının tüm bu eksiklerden haberi olması mümkün değildir. Görevli olan personelin de  hizmetini eksiksiz yapması işine kendi işi gibi sarılması gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.