31 Mart Yerel Seçimlerine şurada 4 ay var.

4 aylık süre kimine göre çok uzun, kimine göre de çok kısadır.

Şahsen benim için 4 aylık bir zaman, uzun bir zamandır.  4 ayda neler olur neler biter?...

Yerel Seçimlerde en büyük yarış hiç tartışmasız  belediye seçimlerinde olacak. Bugüne kadar bir çok ilimizde ve ilçemizde belediye başkanı adayları belli oldu.

Ancak ne hikmetse Edirne’de belli olmadı.

Öyle anlaşılıyor ki; AK Parti Edirne’de Belediye Başkanlığını çok istiyor. Buna karşılık CHP’de vermemek için olanca gücünü kullanacak.

Dün çarşıda yürürken aday adaylarından birisiyle karşılaştım. Ona da Genel Merkez ne için adayını açıklamıyor, diye sordum. Sayın Aday adayı  kısaca şöyle yanıt verdi: “Bekleyenler için gerçekten sıkıntı verici bir durum. Ancak görev başındaki aday adayları işi savsaklamasın diye veya partiye kızıp başka bir tarafa geçmesini önlemek için Genel Merkezler iş başındaki aday adaylarını açıklamıyorlar.” dedi.

Bu durumda Edirne’de de gergin bekleyiş sürüyor. Anlaşılan o ki; hem AK Parti hem de CHP büyük bir taktik savaşının içindedirler.

Bakalım bu taktik savaşından kim galip çıkacak?...

Benim kişisel kanım; CHP cihetinde halen görev başındaki Recep GÜRKAN büyük olasılıkla CHP’nin adayı olarak ilan edilecektir. AK Parti cihetinde ise resmen aday adaylığı için başvurmasa da; Sn. Şemsettin EMİR’in gösterilmesi büyük olasılıktır. Edirne’de AK Parti’nin Belediye Başkanlığını alması, çok zordur ve hatta imkansızdır. Edirne’de AK Parti’nin imkansızlığını giderecek tek isim vardır ve o da Sn. Şemsettin EMİR’dir.

AK Parti’nin Şemsettin EMİR’le Belediye Başkanlığı seçimine girmesi halinde; CHP’yi geçemese de zorlayabilecektir.

Aday adaylarının ilan edilmesinden sonra görüşlerimizi ve duyuşlarımızı bu köşede paylaşmaya devam edeceğiz.

 Şimdilik durum budur ve bizlerde meraklı bir bekleyişin içindeyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.