31 Mart Yerel seçimleri ile göreve gelen Belediye Başkanları ve Meclisleri 9 aylık süreyi tamamladılar ve yeni yılla birlikte 10.görev aylarına başlayacaklar.

Geçtiğimiz günlerde iki ileti aldım ve Belediyelerin bu süreçte yapmış olduğu çalışmaların dökümünü çıkararak yazmamı ve değerlendirmeler yapmamı istemiş okurlarım.

Aslında yapmamız gereken ve görevimiz olan bir işi hatırlatmış.

Bazı Belediyeler yaptıklarını gerek ileti olarak gerekse de Sosyal Medyada paylaşım olarak kamuoyu ile paylaşıyor ama vatandaşın isteği, yapılması gerenlerin ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini araştırıp yazmamız aslında.

Ve hepsinden önemlisi de yorumlamamız.

Bu dilek ve istek Başkanlarının yaptığı çalışmaları kamuoyunun bilmesini ve takdir toplamasını isteyenlerin yanı sıra, söz verdiği halde bu süreçte yapılması gerenlerin adının dahi anılmadığını kamuoyu ile paylaşarak onu ve Belediye Meclisini harekete geçirmek isteği aslında.

Okurlarımın isteği başımızın üzerinde de, bizimde dikkatimizi çeken ve takdir edilecek çalışmaları olsun, çeşitli nedenlerden dolayı kulağının üstüne yatıp beklemede duranlar olsun çalışma performanslarını kamuoyu ile paylaşmak zaten görevimiz.

Sosyal Medya Paylaşımlarına ve bazı Belediyelerin çok iyi çalışma sergileyen Basın ve İletişim Bürolarının bildirimlerine göre öyle faal durumda olan ve halk ile iç içe olup sorunların birlikte çözümü için mücadele eden Belediye Bakan ve Meclisleri var ki; onları tebrik edip çalışmalarının devamını istememek vefasızlık olur.

Şu anda Keşan İlçemizin Belediye Başkan ve Meclisi sanırım İlimizin en aktif Belediyesi.

Üç dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının kendisine kazandırdığı tecrübe ve deneyimlerin bu başarıda aktiflikte büyük katkı ve etkisi vardır diye düşünüyorum.

Edirne Belediyesi şu anda Başkan Gürkan’ın; “bana akılsız başkan deseler de Edirne’nin kanayan yarası olan Alp Yapıyı mutlaka bitireceğim” diyerek geçtiğimiz günlerde temelini attığı çalışmalar yoğun bir tempoda devam ediyor.

Edirne birkaç yıl şantiye görünümünden kurtulamayacak belki ama yaşanan o sıkıntılarda ortadan kalmış olacak.

Keza bu dönem 5.Kez Başkanlık görevini üslenmiş olan Meriç İlçesinin tecrübeli Başkanı da önemli çalışmalar sergiliyor.

Meriç’in özlemle beklediği su sorununun halli çalışmasında da sona yaklaşıldığını biliyoruz. Şirin Meriç ilçemiz kısa süre sonra temiz ve sağlıklı bir suya kavuşmuş olacak.

Bunları söylerken diğer başkanlar hiçbir çalışma yapmıyor anlamı çıkması sakın.

Elbette imkanlar nispetin de her Başkan bir şeyler yapma gayreti içindedir..

Havsa İlçesinde geçtiğimiz günlerde bir alt yapı çalışması yapıldığını görünce şaşırdım.

Çünkü Havsa da Alt yapı sorununun kalmadığını biliyordum.

Enez, İpsala, Uzunköprü, Lalapaşa, Süloğlu İlçelerimizde rutin işlerin dışında önemli sayılabilecek yatırımların mevcudiyetini ben bilmiyorum şu an için.

İnşallah bu ilçelerimizde gerekli olan ve eksiklik olarak görülen yatırımların halli konusunda gayretli çalışmalar sergileyerek hem işlerinin ihya olmasına hem de verdikleri sözleri yerine getirme konusunda başarılı çalışmalar ortaya koyarlar.

Mesela Uzunköprü İlçemizin Pazaryeri Projesi İl Özel İdaresinin katkıları ile hayata geçecek.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Kadın Emek Pazarı gibi.

Sevgili okurlarıma şunu söyleyebilirim ki; çok yakın bir zamanda tüm İlçelerimizi ziyaret ederek hem vatandaşlarımız, hem Belediye Başkanlarımız ve hem de Kaymakamlarımız ile söyleşiler gerçekleştirmeyi düşünüyorum.

İşte bu gözlemlerim sonrasında İlçelerimiz ile ilgili olumlu olumsuz çok önemli bilgilendirmeler yapacağımı umuyorum.

Tüm Başkan ve Meclislerine başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.