Halkı en fazla ilgilendiren ve memnun eden Belediye etkinliklerinin başında düzenledikleri Festivaller gelir.

Çünkü eğlence ve hoş zaman geçirme isteği her insanın doğasında var olan bir haslettir.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; Belediyeler sadece bulundukları mahalli bölgelerin alt yapı ve üst yapı hizmetleri ile ilgilenmezler.

Hizmet vermekle yükümlü olduğu yerleşim biriminde yaşayan vatandaşların moral seviyelerini yükseltebilmek veya bilinçlendirme amacıyla festival, tiyatro, konser, seminer vb. organizasyonlar düzenleyebilmektedirler.

5393 Sayılı Belediye yasasında; “Belediye, hemşeriler arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve kültürel değerlerin korunması konusunda gerekli çalışmaları yapmakla da yükümlüdür. Bu çalışmalarda üniversitelerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, sivil toplum kuruluşları ve uzman kişilerin katılımını sağlayacak önlemler alınır” denilmekte olduğundan yasal manada bu tür etkilikleri hayata geçirme konusunda hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Nasıl ki; İmar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; coğrafi ve kent bilgi sistemleri; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır ise Festival ve buna benzer eğlence içerikli aktivitelerine gerçekleştirmelidir.

Bunun içinde Temsil ve ağırlama giderleri için ayrılan ödeneği kullanmak Belediye Başkanının görev ve yetkileri arasında sayılmıştır.

Buraya kadar her şey güzel ve doğru da benim anlayamadığım ve dikkatimi çeken bir durum daha göreve başladıkları anda işin esasını anlamadan 30 yıla yayılmış borçları bile günlük borçlar hanesine yazıp duvarlara asan, boy boy afişler ile teşhir eden Başkanlar bu işin altından nasıl kalkıyorlar acaba?

Üç dört aylık süreçte kasayı doldurmadılar herhalde.

Çeşmeden su almıyorsun.

Demek ki; Temsil ve Ağırlama giderleri için ayrılmış olan bütçede para var ki bu harcamaları yapabiliyorlar.

Benim niçin yaptılar gibi bir itirazım da yok zaten.

Ama o zaman niye yangın var çığlıkları gibi feryatlar ile halkı tedirgin ettiler ve geçmiş dönem Başkanlarını haksız yere itham etmiş oldular.

Neyse eden bulur diye bir sözümüz vardır.

Olmasın ve yaşanmasın inşallah ama bir gün gelip ayni akıbet işle karşılaştıklarında durumun vahametini o zaman anlarlar.

Bakın Lalapaşa İlçesinin Belediyesi yıllarca hiçbir ilçede yokken hayata geçirdiği Güreş şenliklerini bundan önceki Belediye Başkanın kaldırmasından sonra bu yılda hayata geçiremiyor.

Demek ki; bütçesi buna müsait değil ve Temsil ve ağırlama giderleri bundan önceki dönemde sıfırı tüketmiş..

Keza benim İlçem Meriç İlçesinde de durum ayni.

Ben bu tür organizasyonların gerçekleştirilmesinden yanayım.

İnsanların birbiri ile yakınlaşması uzakta yaşayan insanları bu vesile ile bir araya gelip birlikte eğlenmeleri toplumun Moral Motivasyonunun arması açısından büyük önem taşımaktadır.

Enez, İpsala ilçelerinde gerçekleşen Festivallerin yanı sıra Keşan’daki Keşkek şenliği ile Havsa İlçemizin yıllardır hayata geçirdiği Festivalde gerçekleşecek ilerleyen günlerde.

Hayırlı, uğurlu ve bol eğlenceli olsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.