Bir bayram daha geçti gitti. Bu bir dini bayramdı. Kurban Bayramı… Bilindiği gibi dört gün süren bir bayram. Özelliği nedeniyle dokuz güne uzayınca, çalışan tatilcilere gün doğdu. İyi bir süre… Havalarda böyle sıcak olunca ver elini deniz kıyıları, yaylalar. Bu bir kaçma değil bence; bi fırsatı değerlendirme. Hele çalışanlar tümüyle haklı. Çünkü her zaman ele geçmeyen bir fırsat.

Ne yazık ki ulaşıma aşırı yüklenince, kaçınılmaz trafik kazaları. Son açıklamalara göre tatil daha bitmediği halde canından olanların sayısı yüzü geçmiş. Bir çok da yaralı. Her yıl hemen hemen hep böyle olur…

Trafik canavarı fırsat bu fırsat diyerek tırpanlayıp durmakta. Oysa artık yollar eski yollar değil, viyadüklerle alt geçitlerle v.b oluşturulan otoyollar sorunları azaltmış olası gerekirken… Üstelik, arabalar da eskisi gibi değil, hele uzun yol otobüsleri.. Bütün bunlara rağmen trafik canavarı iş yapabiliyorsa suçu kimde ya da kimlerde aramak gerekir…

İnsanlarda… Özellikle sürücülerde. Bayramlarda çok kazanmak uğruna uykusuz sürücüler yollarda. Kurallara aldırış etmeyenler, hız yapanlar, alkollü olarak araba kullananlar… Bunlar bir anda aklıma gelenler, özellikle iyi bir araştırma yapılsa, neler çıkar ortaya kim bilir?

Bu bayram da diğerleri gibi , birlik,bütünlük; sevgi ve saygının vesilesidir. Dargınlıklar sonlanır. Yaşlılar ve çocuklar sevindirilir. Kesilen kurbanlar gereksinmesi olan yoksullara sunulur. Böylece fakir fukara da protein almış olur.

Bazıları da, özellikle gurbette olanlar ve bu günlerde çalışanlar da söyleyebilecekleri bir türkü var:

“Bayram gelmiş neyime/Kan damlar yüreğime…”

Dünya genelinde yaşanan acılarsa bayram maryam dinlemiyor hiç. Sıcaklıkların genel anlamda artışı, buz dağlarının erimesi, orman yangınları, savaşlar, dalaşmalar, bitmeyen Ortadoğu ateşi. Ki bu ateş dünyanın bir çok yerine sıçramakta. Dengeleri bozmakta, gerginliklere neden olmakta. ABD ile aramızdaki gerginlik örnek gösterilebilir. Bir papazın serbest bırakılmasının bahane olduğunu, perdenin öte yüzünde başka şeyler döndüğünü söyleyen söyleyene, yazan yazana. Depremleri de unutmamak gerek. Böyle büyük depremler can almayı sürdürüyor. Tsunami olayları da birçok insanı yerinden yurdundan ediyor. Göç olayları elbette can yakmakta.

Galiba dünyanın çivisi çıktı ya da yerinden oynadı. Kıyamet habercileri gündeme düşmeye başlar yakında!.. Biz yine de bayramlaşalım.Barış ve sevgiyi başıboş bırakmayalım.

Böyle günlerde en çok sevinen çocuklara:

SEVGİ

Pespembe açan bir gülün

Renklerinde oynaşınca

Bir kiraz sabahı mayıs

Sevgi üretim

Açlığa Afrika’da ağlayan

Benzi soluk bir çocuk yüzü

Gözümden damlayınca

Sevgi katılım

Bir gün mavi gülüşlerden

Uçan güvercin

Yuva yapınca bir iç kıpırtısının

Zeytin dalına

Sevgi barış

N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.